Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Spännande poängjakt avslutad – här är vinnarna av utmaningen På egna ben

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

I fem veckor har mellanstadieelever i Oskarshamns kommun samlat poäng genom att gå, cykla eller åka kollektivt. Utmaningen På egna ben är nu avslutad och totalt har 17 428 poäng samlats ihop, vilket motsvarar 8 714 kilometer och 1,55 sparade ton koldioxid.

Utmaningen drog igång den 19 september och totalt har 224 elever i 11 klasser runt om i kommunen deltagit. Poäng har eleverna kunnat samla genom att gå, cykla eller åka kollektivt och skippa de korta bilresorna – för hälsan, trafiksäkerheten och miljöns skull.

– Eleverna har också fått pluspoäng genom att utföra olika övningar inom trafik, miljö och hälsa samt genom att uppmuntra släkt och vänner att resa hållbart i vardagen, säger energi- och klimatrådgivare Heléne Fransson som tillsammans med hållbarhetsstrateg Sara Olsson har samordnat utmaningen i Oskarshamns kommun.

Första pris till Påskallaviksskolan

Den klass som samlat allra flest poäng, och vinner 4 000 kronor till klasskassan, är klass 6 på Påskallavikskolan. Andrapriset, 3 000 kronor, går till klass 6C på Kristinebergskolan och tredjepriset, 2 000 kronor, togs hem av klass 6B på Vallhallaskolan.

– Vi hoppas att det ger mersmak när eleverna ser att deras val gör skillnad i längden, och att det blir en vana i vardagen att välja det mest klimatsmarta, säger hållbarhetsstrateg Sara Olsson.

Klasserna får själva bestämma vad de ska göra med vinstpengarna men aktiviteten ska vara för hela klassen och gärna innebära att klassen rör på sig, samarbetar eller lär sig något nytt.

Foto: If

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS