Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Speedway: Lejonen seglar upp som guldfavorit

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN/GISLAVED

I fredags släppte Lejonen Kacper Woryna. Han ansågs inte ha möjlighet att ta en plats i laget. Platsen som fylls nu med världens just nu bästa junior, Jakub Miskowiak.

 Med Jakub får vi en kille som är blixtsnabb från startgrinden och med de bästa förutsättningarna att bli nästa stora stjärna, säger sportchefen Anders Fröjd.

Det blir en Częstochowa-förare som ersätter en annan Częstochowa-förare när Kacper Worynas plats tas av hans landsman Jakub Miskowiak.

Jakub fyller 20 år i augusti och vann polska juniormästerskapen så sent som förra veckan. Han har på kort tid etablerat sig i topplaget Częstochowa och ligger just nu på en imponerande 10:e plats i Ekstraligas snittliga, med enbart världsstjärnor framför sig. Senast i gårdagens svåra bortamatch mot Gorzow tog han 14 poäng av 15 möjliga.

”Lejonen har en tradition att knyta till sig unga talanger och vi hoppas såklart att Jakub är nästa man att ta det steget”

MIKAEL HOLMSTRAND, LAGLEDARE I LEJONEN

 Lejonen har en tradition att knyta till sig unga talanger och vi hoppas såklart att Jakub är nästa man att ta det steget, säger Mikael Holmstrand, lagledare i Lejonen.

Jakub hade kontrakt med Lejonen redan säsongen 2018–2019 men skrevs aldrig in i truppen. Han har hela sin karriär varit bland de främsta i sin åldersklass och i år har han redan tagit ett stort steg och har alla förutsättningar att bli en framtida storstjärna.

 Om någon lejonsupporter tycker att efternamnet låter bekant är det inte så konstigt. Jakubs morbror är Robert Miskowiak som numera också är hans manager. Robert blev juniorvärldsmästare som lejonförare och Jakub kan mycket väl gå samma väg då han är favorit till titeln, säger Anders Fröjd.

 Med Jakub får vi en kille som är blixtsnabb från startgrinden och med de bästa förutsättningarna runt omkring sig för att bli nästa stora stjärna. Vi hade först tänkt prova honom i vårt allsvenska lag men hans resultat talar för sig självt och vi bedömer redan nu att han är redo för större uppgifter än så, avslutar Fröjd.

Med fingertoppskänsla har Lejonen och sportchefen/lagledaren, Anders Fröjd (till vänster) och lagledaren Mikael Holmstrand, gjort en rejäl rockad och fått in den nyblivne polske juniormästaren, Jakub Miskowiak, i truppen. Foto: Conny Blomander
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS