Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Spekulationer om att Oskarshamns sjukhus kan komma att stängas: Moderaterna är oroliga

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Att satsa på sjukvården är att investera i framtiden”, skriver Moderaterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Ett fungerande sjukhus är inte bara viktigt för att säkerställa invånarnas hälsa och välbefinnande, utan det är också en nyckelfaktor för näringslivets framgång och stabilitet. Vid överväganden kring etablering eller expansion är tillgången till högkvalitativ hälso- och sjukvård avgörande för företag. Anställda och deras familjer prioriterar möjligheten att ha tillgång till vård nära sina hem och arbetsplatser. Ett välfungerande sjukhus bidrar således till att skapa en attraktiv boende- och affärsmiljö”, skriver Moderaterna.

”Tämligen tysta”

”Den senaste tiden har dock Oskarshamns sjukhus fått utstå en hel del turbulens. Medarbetare som slutat, nedstängda vårdplatser och rykten som cirkulerar, bland annat med spekulationer om att sjukhuset kan komma att stängas. I en situation som denna är det viktigt att de ledande politikerna i regionen, i Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet, är klara och tydliga med sin avsikt för sjukhuset. Men hittills har de varit tämligen tysta. Därför har Moderaterna valt att lyfta ämnet genom att skicka in en frågeställning inför regionfullmäktiges möte den 7 mars i Mönsterås, i förhoppning om att få svar.

”Både invånare och medarbetare är naturligtvis oroliga för sjukhusets framtid och har en mängd frågor som de vill ha svar på”

Robin Hanzl (M)
Robin Hanzl M
Robin Hanzl (M). Foto och grafik: Moderaterna

– Både invånare och medarbetare är naturligtvis oroliga för sjukhusets framtid och har en mängd frågor som de vill ha svar på. Det är därför mycket bekymmersamt när det har framkommit att representanter från regionen, som har ansvar för sjukvården i länet, under det senaste året har uteblivit från regelbundna möten mellan kommunen, regionen och lokala representanter för näringslivet och invånarna. Det är just på sådana möten som man hade kunnat stilla oron för många, säger Robin Hanzl (M).

”Vill ha svar”

– Jag har skrivit en interpellation inför regionfullmäktige där jag bland annat vill ha svar på hur framtiden ser ut för Oskarshamns sjukhus kopplat till S-V-C-majoritetens utvecklingsplan. Men också vad partierna gör för att företrädare för sjukhuset och regionen ska kunna delta i den dialog om krävs av en så stor aktör i mellanlänet.

– Sedan förstår väl de flesta att det är svårt för ett lokalt, mindre sjukhus att erbjuda specialiserad vård för alla typer av åkommor. Men detta handlar ju om grundläggande sjukvårdstjänster och akutvård vilket bör finnas tillgängligt, säger Robin Hanzl.

Foto: Peter A Rosén (överst)

+1
36
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS