Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Spelare prickade in rätt rad på Eurojackpot: Vann extraordinära 1,3 miljarder kronor

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

NYHETER

För en spelare från Danmark blev tisdagskvällens dragning av Eurojackpot livsförändrande. En spelad rad prickade in 5+2 rätt och tog hem hela jackpotten som vuxit till otroliga 1,3 miljarder kronor.

– Wow, vilken vinst! Det är en näst intill orimlig vinstsumma, säger Natalie Wallin, kommunikatör på Svenska Spel Tur i ett pressmeddelande.

När samtliga bollar var dragna på det europeiska nummerspelet Eurojackpot under tisdagskvällen stod det klart att jackpotten föll ut. En rad spelad i Danmark blev ensam om att pricka in 5+2 rätt. Efter sex veckor med stigande jackpot hade den vuxit till hela 1 368 060 000 svenska kronor.

– Vilken tisdagskväll för den dansk som tog hem jackpotten. Stort grattis önskar vi den i vårt grannland som hade denna extraordinära tur med sig. Det går inte ens att föreställa sig hur man reagerar på en sådan vinst, säger Natalie Wallin.

Uppfylla drömmar

Senaste gången Danmark tog hem Eurojackpots högsta vinst var i februari förra året då en dansk vann drygt 110 miljoner kronor. Men det är inte första gången landet tar hem en miljardvinst. I juli 2022 tog Danmark hem en jackpot på cirka 1,25 miljarder kronor.

– För ett land med nära sex miljoner invånare har de haft turen att kamma hem jackpotten flera gånger. Med en vinst på långt över en miljard kronor ger det möjlighet att tänka större än de vanliga drömmarna, kanske till och med uppfylla någon mer orimlig dröm, säger Natalie Wallin.

Rätt rad Eurojackpot, tisdagen den 4 juni 2024: 1 – 3 – 24 – 43 – 49

Med stjärnnummer: 2 – 4

FAKTA / Eurojackpot

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje tisdag och fredag.
  • Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga.
  • Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor (120 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • I Sverige har vi haft sju jackpotutfall, den högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019.
  • Sedan jackpottaket höjdes har miljardvinster delats ut sex gånger, senast ca 1,3 miljarder kronor till Norge i januari 2024.

Foto: Svenska Spel

+1
30
+1
1
+1
4
+1
15
+1
14
+1
5
+1
12

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS