Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Språkcafé i länet: Så många förbättrade sina svenskkunskaper

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Vårens satsning på digitalt språkcafé får en fortsättning med 16 nya tillfällen under hösten”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Under våren genomförde Region Kalmar län i samarbete med biblioteken i länet och den ideella föreningen Kompis Sverige Språkcafé online via videomöten för nyanlända.”

”Målet med satsningen är att bidra till språkinlärning och etablering och Språkcafé online främjar läsning och bildning. Att det är digitalt skapar likvärdighet oavsett var man bor i länet vilket i sig bidrar till den demokratiska samhällsutvecklingen”, skriver regionen.

Viktig mötesplats

”Under coronapandemin har det blivit tydligt att behovet av möten mellan människor för att få träna svenska bara växt. Detta samtidigt som allt fler fysiska mötesplatser varit tvungna att stänga. Kompis Sverige tog då fram ett koncept av Språkcafé online för att kunna möta detta behov och ge biblioteken en möjlighet att fortsätta vara denna viktiga mötesplats, fast numera online.”

”Under vårens elva tillfällen deltog 144 deltagare i åldern 25-51 år varav cirka två tredjedelar var nyanlända. 93 procent av deltagarna uppgav att de förbättrade sin svenska tack vare Språkcafé Online och 86 procent lärde sig nya ord”, skriver regionen.

”Under hösten arrangeras 16 nya veckoträffar med start den 2 september. Den som vill anmäla sig ska vända sig till sitt närmaste bibliotek.”

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS