Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SR Energy vill utöka projektområdet för Vindpark Grönskog söderut

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

SR Energy har planer på att bygga 8 vindkraftverk med totalhöjd på 270 meter och driftstart år 2029 inom ramen för projektet Vindpark Grönskog. ”Nu undersöker vi möjligheten att utöka området söderut”, skrev SR Energy i på sin hemsida under måndagen.

Projektet Grönskog ligger i Mönsterås kommun beläget cirka sju kilometer norr om Mönsterås och cirka elva kilometer söder om Oskarshamn, i närheten av Emsfors. Området som utreds ligger delvis inom ett område som enligt gällande vindkraftsplanen för Mönsterås kommun är ett lämpligt utredningsområde för vindkraft. Nu vill SR Energy utöka projektområdet som bedöms rymma maximalt 8 vindkraftverk.

”Samråd hölls för Vindpark Grönskog under våren 2022 men nu undersöker vi möjligheten att utöka området söderut. Det innebär sannolikt att vi kommer bjuda in till ett förnyat samråd 2024 och att tillståndsansökan bedöms lämnas in under slutet 2024”, skriver SR Energy på sin hemsida.

Karta över projekt Grönskog
Projektområdets initiala lokalisering i förhållande till vindbruksplan för Mönsterås kommun. Nu undersöker företaget möjligheten att utöka området söderut. Karta: SR Energy

Foto: SR Energy

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS