Stångådalsbanans och Tjustbanans betydelse lyfts fram i ett brev till riksdagens trafikutskott

Stångådalsbanans och Tjustbanans betydelse lyfts fram i ett brev till riksdagens trafikutskott

2023-03-06 Av av Oskarshamns-Nytt

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

LÄNET

”Under måndagen sändes ett brev med en beskrivning av de regionala banornas betydelse och hur Trafikverkets planerade nya stationsläge påverkar Kalmar län till riksdagens trafikutskott”, skriver regionstyrelsens presidium i ett pressmeddelande.

– Vi fortsätter arbetet för banorna och att de ska nå stationen i tillväxtmotorn Linköping och den nya stambanan. Vi vet att banorna spelar en stor roll för att människor ska kunna pendla för arbete och studier, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande, i en kommentar.

– Vi har tidigare skrivit även till infrastrukturminister Andreas Carlsson i samma ärende, hittills utan svar och nu fortsätter vi med riksdagens trafikutskott för att återigen visa hur viktig denna fråga är för Kalmar län säger Karin Helmersson (C), vice ordförande i regionstyrelsen och ordförande i regionala Utvecklingsnämnden.

– Detta är ett påverkansarbete vi gör mellan majoriteten och oppositionen. Vi vill visa vår enighet i denna för länet viktiga fråga, säger Malin Sjölander (M), vice ordförande i regionstyrelsen.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln med dina vänner: