Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Stefan H Lindén ser fram emot att möta biopubliken som ska se Ett sista race på juldagen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

På juldagen har den stjärnspäckade filmen Ett sista race Sverigepremiär på biografer runt om i hela landet. Stefan H Lindén, som bland annat satt Oskarshamn på kartan med den populära ungdomsserien Eagles, har producerat filmen för SF Studios. På juldagen möter han upp den förväntansfulla biopubliken på Sagabiografen med en överraskning.

Oskarshamnaren Stefan H Lindén arbetar som producent på SF Studios och står bakom den stjärnspäckade filmen Ett sista race som har Sverigepremiär på biografer runt om i hela landet på juldagen. En av biograferna som visar filmen är Sagabiografen i Oskarshamn där Stefan H Lindén kommer att möta upp den förväntansfulla publiken med en överraskning.

“Jag ser så mycket fram emot att få vara med i under premiärdagen för vår film Ett Sista Race i Oskarshamn och kan väl avslöja att vi kommer bjuda på en lite speciell hälsning till publiken”, säger Stefan H Lindén till ON.

Stefan H Lindén, David Hellenius, Malin Åkerman och Edward af Sillén
Från vänster, producenten Stefan H Lindén, huvudrollsinnehavarna David Hellenius och Malin Åkerman samt regissören Edward af Sillén. Foto: Karin Törnblom

Bästa belöningen

Komedin Ett sista race berättar historien om streetracing-legenden Dennis som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Han har nu bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna ska delta i ett race med sin nya kille Charlie. För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.

“Att få producera filmen Ett Sista Race har varit det svåraste jag gjort men också den mest underhållande resan jag varit med om. Vi har förhandsvisat filmen en hel del och det har skrattats gott i salongerna. Det för mig är den bästa belöningen vi kan få, och att folk går på och ser filmen på bio i jul såklart”, säger Stefan H Lindén.

Ett sista race premiär
Gänget bakom Ett sista race på röda mattan. Foto: Karin Törnblom

Stjärnspäckad cast

I den stjärnspäckade komedin ser vi flera av landets folkkära skådespelare och komiker. David Hellenius spelar rollen som Dennis och Malin Åkerman spelar ex-frun Tove. Dottern Hanna och hennes pojkvän spelas av Elsa Öhrn och Malte Gårdinger. I övriga roller ser vi bland andra Jonas Karlsson, Johan Glans, Peter Dalle, Johan Ulveson, Ola Forssmed och Sara Soulié.

Filmen har regisserats av Edward af Sillén som även har skrivit manus tillsammans med David Hellenius och Lars Johansson. Edward af Sillén har tidigare regisserat bland annat “En del av mitt hjärta” med Malin Åkerman och “En underbar jävla jul” med Robert Gustafsson.

Bildextra från Ett sista race

David Hellenius och Malin Åkerman i Ett sista race. Foto: Andreas Wessberg, SF Studios
Elsa Öhrn i Ett sista race
Elsa Öhrn spelar 16-åriga dottern Hanna. Foto: Niklas Maupoix, SF Studios
Jonas Karlsson och David Hellenius i Ett sista race
Jonas Karlsson spelar rollen som TT. Här i en scen mot David Hellenius karaktär Dennis. Foto: Niklas Maupoix, SF Studios
Edward af Sillén bakom kameran
Regissören och manusförfattaren Edward af Sillén bakom kameran. Foto: Niklas Maupoix, SF Studios

“Det har skrattats gott i salongerna. Det för mig är den bästa belöningen vi kan få, och att folk går på och ser filmen på bio i jul såklart.”

Stefan H Lindén, producenten bakom filmen Ett sista race
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS