Stenhård kritik mot Fredrik Lindgren

Stenhård kritik mot Fredrik Lindgren

2021-04-23 Av av Conny Blomander

OSKARSHAMN

Fredrik Lindgren sågas av fansen i Częstochowa.

Redan efter två tävlingar, en öppen tävling och en ligamatch.

Anledningen är att han nollade i premiären och bara slutade på 12:e plats och fyra poäng i den prestigefyllda Ace Criterion.

Det finns anklagelser om att Fredrik har börjat fokusera mer på reklam – vare sig det är en bil eller en energidryck. Det finns röster som menar att detta är anledningen till de svaga resultaten.

Något krystade anklagelser.

Carolina Jonasdotter, Fredriks hustru, är hans manager och presschef.

– Påståendena är falska. Fredrik är en människa, inte någon robot, säger hon till journalisten Łukasz Malaka på po-bandzie.com.pl.

Carolina, vad kan du berätta för alla människor som bedömer spelarens form eller hans förberedelse för säsongen efter bara två framträdanden? Tycker du att kritiken i pressen eller fansen på Internet efter två dåliga prestationer av Frederik är skäl nog? – i Ace Criterion och matchen mot Leszno.

– Tyvärr har Fredrik och jag inget inflytande över andras bedömningar. Vi försöker att göra vårt bästa och spegla detta i resultatet.

– Jag vill fråga kritikerna om de själva tillhör dem som alltid lyckas i livet – vare sig det privata eller professionella – att allt fungerar som planerat, dvs. 100 procent. Alla bara är mänskliga och kan ha en dålig dag. Samtidigt är det logiskt att var och en av oss vill ha så få av de dåliga dagarna i våra liv som möjligt.

Är det stor skillnad mellan Sverige, England och den polska ligan när det gäller press på resultatet?

– Det är inte så att sådana saker bara händer i Polen. Jag tror att det i varje land du har nämnt kommer att finnas såväl kritiker som de som kommer att hålla tillbaka med eventuella negativa åsikter och vänta på vidare utveckling.

Och kritiken att Fredrik ägnar mer tid åt sponsorer än själva tävlandet?

– Det är ett naturligt tvåvägsförhållande. Även om Fredrik gör en svagare insats så måste arbetet med sponsorn naturligtvis fortsätta. Det här är två olika saker och enligt min mening har de inget att göra med varandra, menar Carolina.

Du mötte nyligen hård kritik på sociala medier.

– Visst har alla rätt till sina egna bedömningar och att uttrycka sina åsikter. Jag anser dock att kritik bör uttryckas på ett tankeväckande och sansat sätt. När människor börjar uttrycka sig mycket olämpliga och med tillmälen, måste jag erkänna att jag personligen fått nog av det. Fredrik är en människa, inte någon robot. Att säga och klaga på att han inte ger sitt bästa är det bara lite ”kul”. När någon skriver att vi bara bryr oss om pengar, borde de veta att vi tappar förlorar pengarna. Ju fler poäng, desto mer pengar. Logik, säger Carolina.

Så här säger Fredrik Lindgren själv angående att han bara är ute efter pengar.

– Jag kräver inte 100 procentig betalning så länge klubbarna inte får släppa in publik fullt ut.

I media berömdes Fredrik för detta beslut – precis som han nu kritiseras, efter två matcher.

– Anklagelser som känns inte trevliga för jag vet att det från min sida och mina aktiviteter före säsongen med klubben ser annorlunda ut. De åsikter som kommit fram pratar är helt enkelt inte sanna. Jag och mitt team gör allt vi kan för att uppnå bästa möjliga resultat i varje match.

Vilka är dina omedelbara planer, låt oss kalla dem – professionella?

– Planerna är desamma varje år. De bästa resultaten i ligan och naturligtvis också i Grand Prix-serien. Vi jobbar på det.

Ikväll möter Częstochowa Lublin borta och tvåsiffrigt från Fredrik Lindgren skulle sitta fint.

Dela gärna artikeln: