Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Stort intresse för ny starta eget-kurs: ”Kreativa och inspirerande affärsidéer”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS

Under hösten har Atrinova affärsutveckling tillsammans med Mönsterås, Hultsfred, Högsby och Vimmerby kommuner tagit fram ett nytt koncept för starta eget-kurs. Konceptet för den nya kursen är den körs med både digitala och fysiska träffar. ”Från Mönsterås kommun deltar åtta personer”, säger näringslivschefen Cecilia Drehmer i ett pressmeddelande.

Det första tillfället i kursen arrangerades på plats i respektive kommun, där deltagarna fick information om kommunernas stödfunktioner och inspiration från lokala företagare. Deltagarna fick också möjlighet att ställa frågor och nätverka med varandra.

”Det är roligt att se att vi har så många deltagare och kreativa och inspirerande affärsidéer i kommunen. Och det är så värdefullt att våra lokala företagare vill vara med och berätta som sin resa och sina utmaningar kring att vara egenföretagare, och att de sluter upp för att stötta nya entreprenörer”, säger Cecilia Drehmer, näringslivschef i Mönsterås kommun.

Viktigt med nya företag

De följande tre kvällarna kommer arrangeras som digitala föreläsningar där deltagarna lär sig mer om hur man startar företag, företagets ekonomi, marknadsföring och hur man hittar sin kund.

– Att gå en starta eget-kurs är ett utmärkt sätt att förbereda sig och få information om vad det innebär att driva företag. Nya företag är viktiga för att regionen ska växa och må bra säger Katharina Hultgren, verksamhetsledare på Atrinova affärsutveckling.

Starta eget-kursen är till för personer som vill få mer kunskap om företagande och få hjälp att utveckla sin affärsidé till ett eget företag.

Foto: John Schnobrich/Unsplash

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS