Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Superettan mer avlägsen för Oskarshamns AIK: Mållöst i tillknäppt seriefinal

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FOTBOLL

Ettan, södra

Omgång 28

Oskarshamns AIK – FC Trollhättan 0-0 (0-0)

OSKARSHAMN

Det blev inga mål i toppmötet mellan Oskarshamns AIK och Trollhättan och båda lagen fick se sig passerade av Skövde och Utsikten i tabellen.

Det är två förlorare som går av planen här idag, säger Oskarshamns AIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Det var upplagt för en rafflande match när serieledande Trollhättan kom på besök till tabelltvåan Oskarshamns AIK. En vinst för hemmalaget hade inneburit serieledning och pole position inför de avslutande två omgångarna i Ettan Södra.

Det blev dock inte någon sprudlande champagnefotboll som publiken bjöds på. Istället var det två lag som tog det säkra före det osäkra och prioriterade att inte bjuda motståndaren på någonting.

”Det var mycket kamp”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Det var mycket kamp och det blev inte så mycket chanser överhuvudtaget. Vi har väl två riktigt bra lägen – Filip Jägerbrink och sedan var det en svepande frispark som Anton Agebjörn höll på att tåa in, säger Ardi Ajeti.

Trollhättans bästa chans kom på övertid när en hörna nickades i ribban.

De två lagen tog alltså ut varandra ordentligt, framför allt i den första halvleken. Efter paus blev det till en början lite mer öppet spel, men båda lagen hade bra defensiv som gjorde det svårt att skapa högklassiga målchanser.

Kgotso Masangane. Foto: Peter A Rosén

Slutresultatet 0-0 var egentligen helt logiskt sett till hur det såg ut.

”Vi gör en helt okej insats”

– Vi gör en helt okej insats. Defensiven satt bra och mittfältet höll ihop, men vi hade behövt offra oss lite mer i sista tredjedelen för att vinna matchen. Ta lite mer löpningar och hota mer i boxen, säger Ardi Ajeti.

– Just nu är det besvikelse, men så är fotbollen. Nu är det två matcher kvar och vi ska göra vad vi kan för att vinna dem så får vi se hur långt det räcker.

I och med det oavgjorda resultatet och att Skövde och Utsikten vann sina matcher förändrades läget radikalt för Oskarshamns AIK. Man är nu fyra i tabellen och har inte längre sitt öde i egna händer.

Skövde toppar serien på 53 poäng, Utsikten och Trollhättan har 52 poäng och Oskarshamns AIK 51 poäng. Två omgångar återstår av serien. OAIK möter Assyrsika borta och Tvååker hemma.

Det är naturligtvis för tidigt att ge upp tanken på Superettan, men vägen dit blev betydligt krångligare.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS