Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Sverigedemokraterna fick igenom ett tilläggsyrkande i arenafrågan

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna fick igenom ett tilläggsyrkande i samband med att kommunstyrelsen tog ett beslut om arenaplaceringen i Oskarshamn.

Tilläggsyrkandet handlar om att kommunen även ska inleda en dialog med Oskarshamns Bordtennisklubb och Oskarshamns Padelklubb om behov av lokalisering för respektive verksamhet – samtidigt som man för samtal i samma ämne med Oskarshamns Tennisklubb, Oskarshamns Sportklubb, Oskarshamns Squashklubb, HIS Solkusten, Oskarshamns AIK, Ernemar hamn ekonomisk förening, Skogens IF och Oskarshamns Paintbollförening.

Detta bifölls alltså och följer därmed med i förslaget som skickas till fullmäktige.

En majoritet i kommunstyrelsen – Socialdemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna – röstade ja till att bygga den nya hockey- och evenemangsarenan på det nuvarande tennishallsområdet i Oskarshamn.

Vänsterpartiet säger nej till en ny arena. Partiet vill i stället att Be-Ge Hockey Center ska byggas om – samtidigt som man bygger en träningshall på parkeringsområdet där Jysk låg tidigare.

Liberalerna vill inte att den nya hockey- och evenemangsarenan ska byggas på tennishallsområdet i Oskarshamn.

Partiet vill i stället att arenan ska ligga på Fredriksbergsområdet – och det förslaget lade Kenny Svahn (L) fram i ett yrkande i kommunstyrelsen på tisdagen.

Han pekar bland annat på frågan om särskilt skyddsvärda träd och naturvärdsträd i tennishallsområdet.

– Det finns cirka 25–30 skyddsvärda träd inom tennishallsområdet – vilket kan jämföras med omkring fem stycken i hela Fredriksbergsområdet, som är sex gånger så stort. Jag menar att detta kraftigt påverkar möjligheterna till att lägga arenan vid tennishallen, säger Kenny Svahn.

Centerpartiet tycker att den nya arenan ska ligga på Östra Storskogen, nära E22:an och infarten till Oskarshamn.

Den 9 maj tar fullmäktige ett beslut i placeringsfrågan.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS