Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun väljer att inte affischera inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun väljer att inte affischera inför EU-valet.

“Affischering i valrörelser har en lång historik som kampanjmetod, men som även har minskat i betydelse över tid. För Sverigedemokraterna och många andra partier har det många gånger inneburit omfattande skadegörelse och stöld av valaffischer”, skriver SD i ett pressmeddelande.

Ska utvärderas

“Något som innebär att mycket tid från kampanjarbetare behöver läggas på att köra runt för att städa upp och resa plakat som fällts. Som en följd av det väljer Sverigedemokraterna Oskarshamn att inte affischera inför valet till Europaparlamentet den 9 juni, något som även ska utvärderas inför de allmänna valen 2026”, skriver partiet.

– Vi har beslutat att på test i EU-valet inte kampanja med valaffischer då vi upplever att det stör mer med den skadegörelse och nedskräpning som följd som skadegörelsen ger upphov till. Något som är beklagligt, men som vi nu utvärderar i denna valrörelse, säger Ted Nyberg, ordförande för Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun.

Ted Nyberg (SD)
Ted Nyberg (SD). Foto: Sverigedemokraterna
+1
7
+1
4
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS