Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Sverigedemokraterna vill inte ge skattepengar till fejkkött: ”Vi häpnar”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”På onsdagens sammanträde i regionala utvecklingsnämnden var det flera projekt som ansökte om ekonomiskt stöd från Region Kalmar län. Ett av dessa var Industriellt utvecklingscentrum (IUC) i Kalmar län som fick 2,5 miljoner kronor till ett projekt för att utveckla konstgjort kött. Sverigedemokraterna röstade emot projektet, även kallat GODARE, som beskrivs som “ett projekt som fokuserar på innovation och utveckling av livsmedel baserade på växtbaserade/alternativa proteiner”, skriver SD i ett pressmeddelande.

– Vi kan inte stödja ett projekt som syftar till produktion av fejkkött. Vår region har fantastiska förutsättningar för vanlig köttproduktion. Vi strävar efter att skydda jordbruket och inte använda skattebetalarnas pengar till något som motarbetar eller rent av är skadligt för lantbruket, säger Janita Kirchberg (SD), gruppledare i regionala utvecklingsnämnden.

”Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet och vill i stället se projekt som stödjer och utvecklar det traditionella lantbruket i Kalmar län, och betonade vikten av att investera i en köttproduktion som håller över tid”, skriver SD.

– Vi häpnar över vilka projekt som nämnden delar ut skattepengar till och hur många miljoner det är som seglar ut till onödiga tjänster. Vi måste börja prioritera projekt som stödjer våra medborgare på riktigt och där vi kan få pang för pengarna, säger Erik Arvidsson (SD), ledamot i regionala utvecklingsnämnden.

Grafik: Sverigedemokraterna

+1
28
+1
2
+1
1
+1
2
+1
0
+1
1
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS