Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Sveriges Lärare berättade inte hela sanningen om gymnasieresultaten: Mönsterås kommun gör ett tillägg

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

Bildningsförvaltningen i Mönsterås kommun reagerade på en artikel i vår tidning, där fackförbundet Sveriges Lärare redogjorde för gymnasieelevernas resultat från i våras.

Förvaltningen vill lägga till lite information, så att det blir tydligt vad statistiken visar.

”Statistik kring resultat för de elever som började gymnasieskolan 2020 har nu publicerats i Skolverkets statistikdatabas. Statistiken för Mönsterås visar enbart eleverna som gick på Mönsteråsgymnasiet, både på nationellt program och individuellt program (IM). Eleverna på IM har inte gymnasiebehörighet från grundskolan och har alltså inte faktisk möjlighet att ta examen på tre år, utan ska läsa in sin behörighet först”, skriver Helena Svensson, biträdande förvaltningschef, i ett mejl.

Hon fortsätter:

”På Mönsteråsgymnasiet finns en stor andel elever på IM, jämfört med andra skolor. Anledningen är att endast cirka 30 procent av kommunens elever väljer att gå på Mönsteråsgymnasiet.  IM-eleverna har dock inte någon valmöjlighet, utan är anvisade Mönsteråsgymnasiet tills de är behöriga att tas in på nationellt program. Elevkullen som startade gymnasiet 2020 bestod av 43 elever – varav 24 togs in på IM och 19 på nationellt program. Av dem som togs in på nationellt program klarade 89,5 procent examen inom tre år.”

Genrebild: Freepik

+1
3
+1
0
+1
0
+1
9
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS