Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Svidande kritik mot gatuhållningen i Oskarshamn : “Omfattande problem”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Målade övergångsställen verkar inte ses över eller underhållas över huvud taget. Utanför Maxi är ett bra exempel – men annars kan man hitta flera inne i stan (Köpmangatan eller Stengatan) som kan behöva målas”, skriver en privatperson, som framför sina synpunkter på gatuhållningen i Oskarshamn i ett mejl till kommunen.

”Gropar i asfalten verkar inte heller åtgärdas. Parkeringen utanför Kråkan/Potatisboden är helt full av gropar. Likadant utanför grinden till västra begravningsplatsen samt korsningen Stengatan/Norra Fabriksgatan, där översta lagret asfalt är trasigt. Ännu mer anmärkningsvärt är det när vägarbeten utförts och efter att gatan ”återställts” är den ännu värre än tidigare. Utanför Scoutgården har det nu mer eller mindre skapats ett nytt farthinder efter arbetet som utfördes i somras (infarten till Maxi är också ett bra exempel). Att de lösa/portabla skyltarna lämnas kvar eller tycks fungera lika bra som fast skyltning är också en historia för sig. I OT, Oskarshamns-Tidningen den 20 oktober, anser trafikingenjören att dubbelskyltningen av Biogränd är fastighetsägarens ansvar och så må vara fallet. Men svaret tyder ju också på att det saknas konsekvenstänk och handlingskraft. Ett rimligt svar hade väl varit att man tar på sig att ändra en sådan skylt tillsammans med fastighetsägaren eller åtminstone erbjuder att hjälpa denne. En felaktigt skyltad adress kan skapa problem både för näringsidkare och vid eventuella nödsituationer.”

“Ofattbart”

”De problem som jag nämner omfattar bara en liten del av stan, men ska man generalisera är detta ett omfattande problem över hela tätorten. Ses ovan nämnda förhållanden inte som ett problem hos er? Varför åtgärdas inte detta? Jag tycker att det är ofattbart om detta anses som ett godtagbart skick av gatorna i Oskarshamn”, skriver personen i fråga, som dessutom tillägger att ”rondellen vid trafikplats Fårbo kanske är värd att utsmyckas med något annat än två kubik rullsten när motsvarande inne i stan tillåts kosta några hundra tusen”.

“Problem i flera år”

”Tack för din feedback till oss. Jag ska försöka förklara hur vi ligger till här. Målning har vi gjort i flera omgångar i år. Vi har haft ett problem i flera år att färgen inte sitter kvar på betongsten på våra övergångställen. Nu testar vi med en primer innan man lägger färgmassan, bland annat inne vid Forum och ska utvärdera den efter vintern. Sitter det bra så kommer vi måla flera övergångställen på det sättet. Annars har vi prioriterat Åsavägen som är väldigt trafikerad så linjerna kom på efter den nya asfalten. Jag tar med mig synpunkterna på målning Köpmangatan och Stengatan till våren 2024. På Stengatan ska nu ett stort vatten- och avloppsarbete igång med start nästa vecka. Bland annat förbi grindarna till kyrkogården. Vi har valt att skjuta på asfaltering till det arbetet är klart, för att minska på risken att gräva i nylagd asfalt. Så ny asfalt på Stengatan är beställd, men den läggs inte förrän allt annat är klart nere i vägkroppen. Ica Maxi-krysset/Syrénvägen: Jo, asfalten är beställd dit och kommer läggas nu i höst. Scoutgården: Vi gräver nya serviser på Idrottsvägen och idag måndag gräver vi en vattenläcka på den gatan. Så det är planerat att asfaltera det, men det kommer vara lite krångligt på Idrottsvägen tills allt är iordning. Biogränd: Så har fastighetsansvarig meddelat att de ska ta bort den gamla gatunamnsskylten på sin fasad. Varför det inte blev gjort 2017 när man byggde om vet jag inte. Gång- och cykelvägen från Värdshusgatan till fiskeretorget ska också asfalteras och i den vevan har vi kikat på om vi ska lägga om parkeringen vid Potatisboden. Men inget beslut i den frågan än. Dock så kommer ju infarten till Potatisboden att bli i ordning i samband med gång- och cykelvägens asfalt”, skriver Jonas Johansson, gatuingenjör vid gatuavdelningen på tekniska kontoret, i ett svar.

Arkivfoto: Peter A Rosén (korsningen Stengatan/Norra Fabriksgatan i Oskarshamn)

+1
5
+1
0
+1
0
+1
16
+1
0
+1
1
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS