Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SVT gör plats för årets julvärd – flyttar Kalle Anka

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

TV

Tv-programmet “Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul” har visats på SVT på julafton klockan 15:00 i flera decennier. Nu väljer SVT att ändra i tablån för att flera inte ska missa när årets julvärd tänder ljuset.

Sedan 1960 har SVT visat Kalle Anka på julafton. Nu ändrar SVT traditionen och senarelägger programmet – med fem minuter.

“Vi startar med julvärden klockan 15.00 i stället, eftersom många slår på tv:n klockan 15.00, och då missar man ljuständningen”, säger Eva Larsson, projektledare för sändningen på SVT till TT.

Eva Larsson hoppas att de flesta kommer att reagera positivt då många tidigare har missat julvärden och ljuständningen som i år är Tareq Taylor.

LÄSARFRÅGA

Ska du titta på Kalle Anka på julafton?
178 röster

FAKTA / KALLE ANKA

Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul är ett amerikanskt TV-program som premiärsändes i amerikansk TV den 19 december 1958 som ett avsnitt i TV-serien The Wonderful World of Disney.

Programmet har sedan sänts i flera länders TV under julen. I Sveriges Television sänds det på julafton varje år sedan 1960. Källa: Wikipedia

Foto: Janne Danielsson/SVT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS