Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Tankarna bakom dagens beslut: Centern vill hålla SD borta från regeringsmakten

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) och Stihna Johansson Evertsson, ordförande för Centerpartiet i Kalmar län, kommenterar onsdagens statsministeromröstning så här:

– I ett svårt politiskt läge tar Centerpartiet ett stort ansvar för att Sverige ska kunna regeras och för att hålla SD borta från regeringsmakten. Under mandatperioden har Centerpartiet tagit ett stort ansvar för att skapa ordning i svensk politik och samtidigt sett till att viktiga reformer för landsbygden, skogen och jobben har genomförts. I statsministeromröstningen trycker Centerpartiet därför gult, och väljer att släppa fram Magdalena Andersson (S) som statsminister baserat på den överenskommelse om ett reformerat strandskydd, stärkt äganderätt i skogen och en mer modern arbetsrätt som Centerpartiet och regeringen förhandlat fram, säger Stihna Johansson-Evertsson.

Stihna Johansson Evertsson (C). Foto: Peter A Rosén

– Vi är inne på slutvarvet av en mycket turbulent mandatperiod. En mandatperiod med återkommande misstroendevoteringar och kaos orsakade av de två ytterkantspartierna SD och V i förening. Det var när Centerpartiet tillsammans med L och regeringen skapade Januariavtalet som landet blev styrbart efter valet 2018. Historien visar att för stabilitet och ordning fordras att politiken baseras på en stark mittenkraft, det kommer Centerpartiet fortsatt att arbeta för. I eftermiddagens budgetomröstning kommer Centerpartiet att rösta grönt för vår egen budget. Vare sig det alternativ som M och KD med stöd av SD arbetat fram eller den budget regeringen S/MP lagt och där V nu vädrar morgonluft är möjliga att stödja för Centerpartiet, säger Anders Åkesson.

Anders Åkesson (C). Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS