Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ted Nyberg (SD): ”Barn gör inte som vuxna säger, barn gör som vuxna gör”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Under torsdagen deltog Sverigedemokraterna, Moderaterna, Liberalerna, Socialdemokraterna och Centerpartiet i samtal med pedagoger och arbetsplatsombud från främst förskolorna i Oskarshamns kommun, inbjudna av Kommunal”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

– Det var ett otroligt givande samtal där politiken fick höra de anställdas versioner av vad som händer i verksamheterna. Jag är så otroligt imponerad över de människor som åtagit sig uppdraget att ta hand om och utbilda våra minsta barn, säger Ted Nyberg (SD), ledamot i bildningsnämnden och ordförande för Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun.

”Vår ståndpunkt är tydlig”

Några av ämnena som berördes var exempelvis de stora barngrupperna, maten i skolan och de pedagogiska måltiderna.

– När det gäller de stora barngrupperna så har Sverigedemokraterna både skrivit en fullmäktigemotion och debattartiklar om saken. Vår ståndpunkt är tydlig, barngrupperna ska bli mindre, säger Ted Nyberg.

– I frågan om skolmaten så är det en fråga som just nu är ute på remiss – men där vi definitivt kommer ha åsikter. Barnens skolmat är en väldigt viktig fråga för oss, tillägger han.

Ted Nyberg (SD)
Ted Nyberg (SD). Foto: Sverigedemokraterna

”Alla vet”

– Pedagogiska måltider innebär att pedagogerna faktiskt sitter och äter samma mat tillsammans med förskolebarnen för att visa och lära dem, samt vara ett gott föredöme kring måltiderna. Men på detta område har det tyvärr sparats in. Detta har resulterat i att pedagogerna hamnar i en sits där de sitter bredvid barnen som äter, men de äter inte själva. Pedagogerna uppmanar alltså barnen att äta och testa mat, utan att pedagogerna äter eller testar maten själva. Alla vet att ”barn gör inte som vuxna säger, barn gör som vuxna gör”. Dessutom kan de pedagogiska måltiderna vara en av få tidpunkter då även pedagoger kan få i sig lite energi. Vi sverigedemokrater kommer därför skapa utrymme i våra kommande budgetar för att, till fullo, återinföra de pedagogiska måltiderna, säger Ted Nyberg.

”Slutligen vill vi Sverigedemokrater tacka Kommunal som arrangerade samtalstillfället mellan politiken och arbetsplatsombuden. Tack även till samtliga som bidrog till att kvällen blev lyckad”, skriver SD.

+1
23
+1
6
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS