Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ted Nyberg (SD): ”Socialdemokraterna har sagt nej till allt som har potential att öka trygghet och säkerhet”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

DEBATTARTIKEL

I en artikel i Oskarshamns-Nytt säger bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) att han och majoriteten känner till vad som är och inte är möjligt när det gäller det brottsförebyggande arbetet.

Vi finner detta märkligt.

Detta eftersom det är under Socialdemokraternas så kallade ledarskap som kriminaliteten och otryggheten ökat lavinartat de senaste två mandatperioderna.

Om S så väl känner till vad som är och inte är möjligt i det brottsförebyggande arbetet, har de då låtit brottsligheten, otryggheten och orosanmälningarna öka medvetet?

”Tveksamma”

Vi ställer oss således tveksamma till att Socialdemokraterna faktiskt vet eller förstår hur man implementerar verktyg för att både förebygga brott, stoppa den brottslighet som redan finns och genom detta öka tryggheten.

Sverigedemokraterna i Oskarshamn har lämnat motioner om skolväktare, kamerabevakning och ökad IT-säkerhet i år, för att nämna några.

”Vi har märkt en sak som Socialdemokraterna är riktigt duktiga på: trixa med siffror!”

Ted Nyberg (SD), Sverigedemokraternas ordförande och ledamot i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun

Stoltheten går före

Socialdemokraterna har sagt nej till allt som har potential att öka trygghet och säkerhet. Detta trots att det finns statliga medel att söka för dessa insatser.

Det behöver alltså inte ens belasta den kommunala budgeten att öka säkerheten och tryggheten.

Ändå säger Socialdemokraterna nej till nyss nämnda potentiella insatser.

Socialdemokraternas modus operandi är sig lik:

1. Säg nej till allt som alla andra säger, även om det är bra idéer. Stoltheten går före kommuninvånarnas trygghet och säkerhet.

2. Skulle idéerna vara väldigt bra så säger vi först nej, men sen gör vi om idéerna, kallar dem våra egna och implementerar dem.

Men vi har märkt en sak som Socialdemokraterna är riktigt duktiga på: trixa med siffror!

När Socialdemokraterna redovisar trygghetsmätningar så slår de alltid ihop alternativen ”oftast” och ”alltid” för att få en högre siffra. Men är man verkligen trygg om man ”oftast” är trygg? Vad innebär det att oftast vara trygg?

”Otaliga skäl”

Sedan redovisar Socialdemokraterna alltid bara anmälda brott när de vill visa upp fina siffror. Inte så konstigt egentligen, men de vet lika mycket som vi att mörkertalen är enorma och att det finns otaliga skäl till varför elever eller vuxna väljer att inte anmäla brott.

Med anledning av ovanstående så är vi övertygade om att Sverigedemokraterna behövs för att visa vägen fram till ett bättre och tryggare Oskarshamn och Sverige.

Ted Nyberg

Sverigedemokraternas ordförande i Oskarshamns kommun

Ledamot i bildningsnämnden

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
12
+1
1
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS