Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tennisklubben får amorteringsanstånd

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Oskarshamns Tennisklubb får amorteringsanstånd under sex månader.

Kommunstyrelsepolitikerna har beviljat anståndet (ärendet ska även hanteras i fullmäktige).

Tennisklubben har skickat in en förfrågan om hur kommunen – i egenskap av borgenär – ställer sig till möjligheten att föreningen beviljas anstånd med amorteringarna på banklånet som klubben tecknade i samband med renoveringen av tennishallen under 2018 och 2019.

Orsaken till OTK:s anståndsförfrågan är uteblivna intäkter med anledning av den pågående coronapandemin.

Begränsad verksamhet

”Pågående pandemi har tvingat oss att begränsa vår verksamhet, vilket resulterar i inkomstbortfall från framför allt tävlingar, medlemsaktiviteter och sponsring. Vi har beviljats en del bidrag under föregående år, men de möter inte upp uteblivna intäkter. Möjliga åtgärder framledes är uppjusterade avgifter för träningsverksamhet, möjlighet till korttidspermittering, ytterligare bidrag samt en extremt återhållsam ekonomi generellt. Vi lutar oss mot Folkhälsomyndigheten i bedömningen att verksamheten ska kunna återgå till mer normala former efter sommaren – men de tre största tävlingarna ligger första halvåret, så det slår hårt ekonomiskt på helåret – vilket gör att amorteringsfriheten skulle minska risken för oss som förening”, skriver tennisklubben.

”Ekonomiavdelningen har tagit del av Oskarshamns Tennisklubbs balans- och resultatrapport per 2020-12-31 samt gällande föreningsstadgar. Soliditeten i föreningen uppgår till över 40 procent och tillsammans med ovan nämnda åtgärder framledes är bedömningen att föreningen klarar av att återuppta amorteringarna på banklånet”, skriver kommunen, som 2018 beviljade ett borgensåtagande för Oskarshamns Tennisklubb.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS