Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Thobias Eriksson slutar som tränare i Ruda IF: “Inga hard feelings”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

RUDA

Efter en fin säsong som nykomling i division fyra går Ruda IF och tränaren Thobias Eriksson skilda vägar.

 Det är inga hard feelings, jag var tveksam till om jag hade motivation till att fortsätta och spelargruppen var inne på att testa något nytt, säger Thobias Eriksson.

Ruda var nykomlingar i division fyra den här säsongen, men gick bra i serien. Inför den sista omgången hade man fortfarande chans på en kvalplats till trean, men efter förlust mot Borgholm så blev det till slut en fin fjärdeplats.

Därtill kan man lägga en kvartsfinal i smålandscupen – inte fy skam för en nykomling i fyran.

“Nöjd”

– Säsongen som sådan kan man inte vara annat än vara nöjd med, sedan kan man ju diskutera prestationen i vissa matcher, säger Thobias Eriksson.

– Jag kände väl rätt tidigt en tvekan om att fortsätta, motivationen tröt. Det tar mycket tid, Covid-19 gjorde inte saken bättre och dessutom opererade jag knät mitt i säsongen också.

Efter säsongen hade spelargruppen ett möte och kontentan av det var att man gärna ville prova något nytt på tränarfronten. Detta sammantaget med Erikssons egen tvekan gjorde att det inte var aktuellt med en förlängning.

– Nej, det kändes ganska klart och det är absolut inga hard feelings, menar Thobias Eriksson.

“Sammansvetsat kompisgäng”

Enligt Eriksson är det en stark spelargrupp i Ruda IF, spelare som också är väldigt bra vänner och tighta utanför fotbollsplanen. Något som är på både ont och gott enligt Eriksson.

– De är ett solitt, sammansvetsat kompisgäng med mycket talang, men självkritiken och självinsikten är väl inte alltid på topp.

– Man säger att man vill mycket och man har mycket synpunkter på än det ena och än det andra, men man måste också se sig själv i spegeln och fråga sig vad man själv kunde ha gjort annorlunda.

Thobias Eriksson är helt på det kara med att det alltid kommer att finnas synpunkter på en tränare i ett lag och har inga problem med det.

“Knepigt”

– Absolut, det är viktigt att ha högt i tak, men om man i ena stunden efterlyser tydlighet och styrning på hur vi ska spela och sedan i den andra inte svarar så bra när man försöker genomföra övningar för att tydliggöra just detta, så blir det knepigt.

– Det kanske gjorde att jag själv tappade lite motivation och driv på slutet, men det är svårt att hålla all nöjda på den hår nivån. Alla vill att vi ska vinna, alla vill spela, man har synpunkter på att man byter för lite eller för mycket, säger Eriksson.

Ruda har en talangfull spelartrupp, det är inte tu tal om den saken, men Thobias Eriksson menar att det inte räcker om man vill högre upp i seriesystemet.

– Lite insikt och självrannsakan behövs, man måste inse vad som krävs både på träning och match för att lyckas. Talang räcker en bit, men sedan krävs hårt jobb. Är man beredd att lägga ner det jobbet?

– Flera av spelarna har kapaciteten att spela i trean och jag önskar dem och Ruda all lycka till nästa säsong, säger Thobias Eriksson.

Thobias Eriksson har i nuläget inte hört något från andra klubbar och är för tillfället ganska tillfreds med det

– Om det är någon som hör av sig så får man ta ställning till det då, men just nu är det lugnt.

“Oj vad tid det tar”

Saker att göra saknas inte.

– Jag, bor på landet så det finns saker att ta tag i. Fotbollen är rolig, inte minst när det närmar sig matcher, men oj vad tid det tar.

– Än så länge har jag inte börjat med golf, men vem vet. Min far har blivit biten och en rad kollegor håller på. Det kanske blir nästa grej, avslutar Thobias Eriksson.

TEXT

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS