Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tillgängligheten till BUP har stärkts i länet: ”Inget barn ska behöva vänta på att få rätt hjälp”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Tillgängligheten till barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, har stärkts i Kalmar län”, skriver majoritetspartierna i regionen – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande.

”Region Kalmar län tillsammans med ett fåtal regioner klarar av att möta 90 procent av
barnen och ungdomarna för ett första besök inom 30 dagar. Tillgängligheten har länge varit mycket god inom Region Kalmar läns sjukvård i stort, men begränsad inom barn och ungdomspsykiatrin. Nu tycks trenden vända”, skriver S, C och V.

”Region Kalmar län har under en längre tid lyckats att toppa många nationella jämförelser av vården. Exempel är förtroende för sjukhusen, förtroende för sjukvården i sin helhet, tillgång till den hälso- och sjukvård man behöver samt kvalitet och helhetsintryck i primärvården. SCV-majoritetens tre regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård kommenterar de senaste siffrorna.”

”Glädjande siffror”

– Det är glädjande siffror och medarbetarna har gjort ett fantastiskt jobb. Vi har fortfarande mycket kvar att göra, inte minst på kostnadssidan. Vi har många och dyra externa utredningar, som har att göra med ett uppdämt behov från förra mandatperioden. Fler utredningar kan göras i egen regi och då bättre hushålla med skattemedel. Men generellt måste staten ta ett större ekonomiskt ansvar och öka de generella statsbidragen till regionerna. Vi kan inte ha det så att bara ett fåtal regioner klarar av att erbjuda denna nivå av tillgänglighet, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård (psykiatri).

Lena Granath (V)
Lena Granath (V). Arkivfoto: Peter A Rosén

”Vår prioritet”

– Det här är ännu ett exempel på hur bra länets hälso- och sjukvård är på att möta upp våra invånares behov. Du hittar oss oftast, Region Kalmar län, i toppen av vårdrankingar, inte minst de som har med just väntetider att göra. Men det kommer av att vi faktiskt prioriterar en långsiktig hållbarhet i våra verksamheter. Den hållbarheten grundar sig på en ekonomi som står sig över tid, så att man kan täcka upp för tuffare tider. Nu går vi in i en sådan tuff tid, men med en bättre ekonomi än de flesta andra regioner vilket gör att vi fortsatt kan ha korta köer. Vår prioritet i SCV-majoriteten är vård av god kvalitet med en hög tillgänglighet, säger Mattias Adolfson (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Mattias Adolfson (S), regionråd i Region Kalmar län
Mattias Adolfson (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Inget barn ska behöva vänta på att få rätt hjälp. Det är glädjande att se att våra medvetna satsningar ger resultat. Nu ska vi hålla i denna utveckling för att fortsätta att korta väntetiderna, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Emmy Ahlstedt (C) på en pressträff på gården Nymålen, utanför Oskarshamn
Emmy Ahlstedt (C). Arkivfoto: Peter A Rosén

Genrebild: Freepik (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS