Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

Aktuellt

Tillväxtverket ska stärka förutsättningarna för kvinnors företagande

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

SVERIGE

Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att stärka förutsättningarna för kvinnors entreprenörskap. ”Förutsättningarna för att kvinnor ska starta, bygga och äga företag förbättras, säger energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).

Den 1 mars 2023 genomförde energi- och näringsminister Ebba Bush ett rundabordssamtal för att belysa vikten av kvinnors företagande. Inbjudna entreprenörer, investerare och experter lyfte både utmaningar och den stora potential som rör frågor kopplade till kvinnors entreprenörskap. Nu går regeringen vidare med ett uppdrag till Tillväxtverket som innebär att myndigheten ska sammanställa erfarenheter och resultat av tidigare insatser på området.

– Att kvinnor ofta är underrepresenterade bland företagare innebär en outnyttjad potential inom svenskt näringsliv. Därför behöver förutsättningarna för att kvinnor ska starta, bygga och äga företag förbättras. Det är avgörande för att stärka Sveriges ekonomi och konkurrenskraft framåt, säger energi- och näringsminister Ebba Busch.

Viktig jämställdhetsfråga

Statistik visar att mindre än en procent av privat riskkapital investeras i bolag grundade av kvinnor. Mindre än en tredjedel av svenska företag drivs av kvinnor – en andel som har legat relativt konstant de senaste decennierna.

– Att frigöra kraften i kvinnors entreprenörskap är en viktig jämställdhetsfråga. Företagande leder till självständighet och inflytande och det är hög tid att stärka förutsättningarna för kvinnor som företagare, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg.

Uppdrag till Tillväxtverket

Regeringen har som uttalat mål att förbättra förutsättningarna för kvinnors entreprenörskap i Sverige. Mot bakgrund av detta ger regeringen nu Tillväxtverket i uppdrag att sammanställa aktuell forskning kring kvinnors företagande och tidigare insatser på området. Därtill ska Tillväxtverket bedöma vilka resultat som uppnåtts och vilka åtgärder som bäst främjar en ökning av kvinnors företagande.

Uppdraget ska slutredovisas till Klimat- och näringslivsdepartementet den 15 november 2023.

Foto: Kristdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS