Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tipsare: ”Kan lova dig att många av dem lätt kan jobba hemifrån”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Oskarshamns-Nytt fick ett tips om att regionhuset i Kalmar oftast är fullt med folk, trots att Folkhälsomyndigheten uppmanar folk att arbeta hemifrån om de kan.

”Kan lova dig att många av dem lätt kan jobba hemifrån”, säger källan, med mycket god insyn, som vill vara anonym i artikeln.

Hur ser Region Kalmar län på detta?

Kan fler jobba hemifrån?

Är det många som sitter i regionhuset och arbetar, trots rekommendationerna om att vi ska jobba hemifrån om vi kan?

”Gemensamt ansvar”

ON ställer frågorna till regionen och HR-direktören Helen Persson svarar så här via e-post:

”Vi har alla ett gemensamt ansvar att minska smittspridning på arbetsplatsen och i samhället. Det innebär att för vissa av våra verksamheter, så som olika administrativa arbeten runt om i organisationen, kan exempelvis arbete hemifrån vara en lösning. Det finns en bred variation av verksamheter vilket innebär att lösningar och beslut för att minska risken för smittspridning behöver utgå från de specifika förutsättningar som gäller för varje enskild verksamhet och roll.”

”Inte tagit något beslut”

”Vi har inte tagit något beslut om att skicka hem samtliga medarbetare från regionhuset, men arbetet på distans har ökat och är att rekommendera när det går. Det är dock inte alltid möjligt, vissa funktioner behöver finnas på plats och vissa enheter behöver jobba mer tillsammans. Därför finns lösningar på plats för att glesa ut och minska risken för smittspridning i huset. Medarbetare som är i riskgrupp har jobbat hemifrån sedan pandemin startade, i utrymmen där flera personer sitter i samma rum jobbar man växelvis med mera. Vi har infört en begränsning av externa sällskap i huset och lunchserveringen har utökade öppettider och särskilda tider för personer i riskgrupper.”

”Stannar hemma”

”Utöver detta gäller självklart att den som har symptom som kan tyda på covid-19 stannar hemma från jobbet och provtar sig.”

”Vi följer läget löpande och justeringar har gjorts under vägen. Med tanke på att smittspridningen i länet ökar överlag ser vi just nu över de rutiner och riktlinjer som vi just nu har för att bedöma om de är tillräckliga”, berättar Helen Persson.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS