Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Toppolitiker med sjukdomssymptom höll pressträff via länk

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Kristdemokraternas talesperson i ekonomifrågor, Jakob Forssmed, har sjukdomssymtom. Därför höll han en pressträff via en länk på fredagsförmiddagen.

Pressträffen sändes i Sveriges Television, SVT, på fredagsförmiddagen.

Han betonade att det rör sig om lätta symptom – men han följer myndigheternas uppmaning om att alla ska stanna hemma om man har minsta lilla symptom.

Vill hjälpa småföretagen

Vad handlade då pressträffen om? Jo, Kristdemokraterna anser att fler åtgärder måste vidtas för att hjälpa småföretagen, och enmansföretagen, under den pågående coronakrisen.

Kristdemokraterna tror, bland annat, på statliga kreditgarantier.

Jakob Forssmed lade fram ett förslag som i korthet går ut på att staten går in och garanterar delar av Riksbankens utlåning på 500 miljarder kronor.

Kristdemokraterna föreslår att staten ska ta delar av kreditrisken, men inte hela. Jakob Forssmed berättade att han har fått signaler om att många företag helt enkelt inte får några lån av bankerna för närvarande.

Kristdemokraterna vill även förändra korttidsarbetstidssystemet, så att även småföretag, och enmansperson, kan utnyttja det.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Jakob Forssmed (KD). FOTO: SVERIGES RIKSDAG
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS