Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tre män åtalas efter hänsynslöst mord och grov mordbrand: ”Upprepat våld”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SMÅLAND

Åklagarna har väckt åtal mot tre personer som misstänks för mord och grov mordbrand i Tranås år 2023. De åtalade är två 36-åriga män och en 19-årig man. Huvudförhandlingen inleds den 5 april vid Eksjö tingsrätt och beräknas pågå under fem-sex dagar.

Tidig morgon den 24 oktober 2023 inkom ett larm om brand i ett flerfamiljshus i Tranås. Under insatsen anträffade rökdykare en avliden person, en 21-årig man hemmahörande i Tranås.

– Målsäganden har utsatts för kraftigt och upprepat våld. Därefter har gärningsmännen tänt eld i anslutning till honom som har lett till att han har brunnit ihjäl. Gärningen har präglats av särskild hänsynslöshet och råhet, säger kammaråklagare Heléne Thomasson, förundersökningsledare. 

Den anlagda branden har även inneburit en fara för övriga boende i fastigheten och en fara för omfattande förstörelse av annans egendom. Enligt Åklagarmyndigheten så består bevisningen bland annat av muntliga uppgifter, teknisk bevisning och telefonanalyser.

Foto: Patrik Svedberg

+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
9

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS