Damer Allsvenskan Södra

IBK Göteborg – Craftstadens IBK 4-3 e. fl.  (0-1, 1-2, 2-0, 1-0)

Mål CIBK: Thilda Similä, Elna Olsson, Fanny Sundberg-Tisell

LINDOME/OSKARSHAMN

Craftstadens damer hade en tvåmålsledning inför den sista perioden, men Göteborg kom ikapp till 3-3 och avgjorde sedan i förlängningen.

Det har varit täta och jämna matcher hittills i allsvenskan för CIBK-damerna. Först blev det en knapp seger mot Pixbo med 5-4 och därefter en lika knapp förlust mot Lindome med 2-3.

Även lördagens besök i Göteborg innebar en jämn match, denna gång mot IBK Göteborg.

Första perioden innehöll bara ett mål och det var Thilda Similä som gav Craftstaden ledningen med 1-0 efter knappa sex minuters spel.

11.37 in i den andra perioden kvitterade Göteborg till 1-1, men bara minuten senare återtog CIBK ledningen genom Elna Olsson. Med två minuter kvar till pausvilan ökade Fanny Sundberg-Tisell på till 3-1 för Craftstaden.

Två måls ledning inför den sista perioden för CIBK alltså, men det blev ingen trepoängare den här gången.

Göteborg reducerade i numerärt överläge och med sex minuter kvar kom kvitteringen till 3-3 som stod sig till slutsignal.

I den efterföljande förlängningen avgjorde hemmalaget till 4-3 och tog därmed hand om bonuspoängen.

Craftstaden kunde alltså packa in en poäng i bussen och har nu spelat ihop fyra poäng på tre matcher.

Nästa match för CIBK-damerna är på bortaplan mot Lindås den 23 oktober.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint