Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Tredje förlusten för Västervik Speedway

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

HALLSTAVIK/OSKARSHAMN

Det blev förlust för Västerviks Speedway borta mot Rospiggarna.

49-41 slutade matchen som var Västerviks tredje förlust på fyra matcher.

Skillnaden mellan lagen var jämnheten. Hemmalaget hade ingen förare som dippade.

Västerviks dansk, Mads Hansen, har svårt att hitta formen och hög jämn nivå. I kväll slirade han efter och tappade poäng på ett res på bortre rakan.

Sjätteföraren, John Lindman, hade en riktigt tung kväll. Han gnetade till sig en poäng i det första nomineringsheatet när han körde bort sin egen förare, Anton Karlsson, i startsvängen.

Frågan är vad lagledaren, Morgan Andersson, tänkte när han placerade John Lindman på andraspåret och Anton Karlsson på fjärde. Det borde varit tvärtom.

John kom ut som trea medan Anton hade fjärdeplatsen och var på väg att vika in. Då gick John helt plötsligt in och stängde Anton som fick slå av.

Enkel resa

Hemmaförarna fick en enkel resa till en femetta som lika gärna kunde ha blivit en fyratvåa och Anton kommit fram.

Racemässigt var det enkelspårig vitalinjenbana. Västervik blev lite lurat i början då man försökte gå ut för att köra om. Men det gick inte, det var innerspåret som gällde. Det var först i nomineringsheaten förarna kunde gå ut lite mer mot mitten och hitta bra spår och som kvällens bäste Västerviksförare, Mikkel B Jensen, visade när han körde om landsmannen Rasmus Jensen.

B Jensen och Sam Masters drog det tunga lasset i Västervik och körde hem 12 poäng vardera. Linus Sundström var okej med åtta poäng men avslutade med två nollor vilket inte är okej.

Anton Karlsson fick ihop två poäng men blev snuvad på två poäng av sin egna medåkare i det 13:e heatet. Anton är ung och krigar på bra, han får godkänt.

”Måste leverera bättre”

Mads Hansen och John Lindman måste leverera bättre.

I hemmalaget var Vetlandabon, Thomas H Jonasson tillbaka i gammalt gott slag igen, även om han inledde med en nolla. Han var snabbt ifrån tejpen och först in i förstakurvan. Thomas körde in 10 poäng.

Sedan har Rospiggarna den pålitlige finländaren Timo Lahti och de båda snabba danskarna, Rasmus Jensen och Kenneth Hansen.

Detta sammantaget blev för mycket för Västervik när inte alla levererar.

Från och med nästa omgång körs det bara en match i veckan, på tisdagar. Västervik har då Indianerna borta medan Dackarna tar sig an Rospiggarna på Orionparken.

Matchfakta: https://ta.svemo.se/Public/Pages/Competition/DrivingSchedule/CompetitionLiveResult.aspx?Branch=Speedway&Columns=CompetitionInfo,Branch,Name,Arena,FromDateShort&Datefilter=Today&pagesize=6&CompetitionId=12140

Kvällens resultat:

Rospiggarna – Västervik 49-41

Masarna – Dackarna 45-45

Indianerna – Lejonen 44-40

Vetlanda – Piraterna 55-34

TEXT & ARKIVFOTO

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se


Västerviks Sam Masters drog ett tungt lass i Hallstavik och körde hem 12 poäng.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS