Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Två män döms till fängelsestraff efter ett rån i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En man i 20-årsåldern, med adress i Oskarshamn, döms till fängelse i två år och tre månader för rån och ringa narkotikabrott – och en man i 40-årsåldern, med adress i en annan del av landet, döms till fängelse i två år och nio månader för rån och narkotikabrott (han frikänns samtidigt från ett åtal om brott mot strålskyddslagen).

De båda männen ska, solidariskt, betala ett kränkningsskadestånd på 40 000 kronor till en man.

Mannen i 40-årsåldern ska dessutom betala ett skadestånd på 70 000 kronor till en man, avseende täckande av dennes skada.

Det var i början av december förra året som de båda männen tvingade den ovannämnde mannen att till dem överlämna sin mobiltelefon samt kod till mobiltelefonen och swishapplikationen på en adress i Oskarshamn.

”Det gjorde de genom att hota NN med en pistol eller pistolliknande föremål samt att uttala att de skulle döda honom eller ord med liknande innebörd om NN inte gav dem mobiltelefonen samt begärda koder. Gärningsmännen har sedan med hjälp av dessa överfört 70 000 kronor från NN:s bankkonto till ett av dem förfogat bankkonto.”

”Gärningsmännen har sedan stängt in NN på hans toalett och därefter tillgripit en datorskärm, tre stycken airsoftvapen och en luftpistol med tillhörande magasin och sikten, ett X-box One, ett par Airpods Pro, en högtalare, en kniv samt en plånbok med bland annat körkort och gymkort samt 1 000 kronor i kontanter, till ett värde av minst 20 000 kronor från NN:s lägenhet.”

”En del av det stulna godset anträffades senare utomhus i ett område i närheten av NN:s bostad”, skriver tingsrätten i domen.

”Åklagarens bevisning är tillräckligt stark för att det ska vara ställt bortom rimligt tvivel att NN och NN begått rånet”, skriver rätten.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS