Undersköterska: ”Oskarshamns kommun och äldreomsorgen är en skam”

Undersköterska: ”Oskarshamns kommun och äldreomsorgen är en skam”

2020-08-30 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

En av Oskarshamns-Nytts läsare hör av sig till redaktionen på söndagskvällen.

”Bra krönika om Carina Lindestål. Det är precis så som hon förklarar”, säger läsaren ifråga, som vill vara anonym i artikeln.

”Jag har själv jobbat inom kommunen i x antal år. Jag har alltid sagt vad jag tycker och tänker och det är inte populärt. Man får inte säga ett enda negativt ord angående äldreomsorgen. Då åker man in till chefen direkt, alternativt HR.”

”Ville omplacera mig”

”De ville omplacera mig, för att jag sa ifrån om att verksamheten inte fungerade över huvud taget. Jag valde att säga upp mig och börja studera, för jag fick inte tjänstledigheten beviljad för studier.”

Läsaren fortsätter:

”När studierna inte var vad jag hade tänkt mig, så sökte jag ett antal tjänster och ringde även bemanningsenheten för att sätta upp mig som timvikarie. Ack vad jag gick bet! Fick inte ett enda jobb och jag var inte välkommen som vikarie, trots att jag har en undersköterskeutbildning. Jag har jobbat där mer eller mindre hela tiden sedan studenten. Nu jobbar massor av outbildade.”

”Nej, Oskarshamns kommun och äldreomsorgen är en skam.”

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK

Dela gärna artikeln: