Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ung kille i Oskarshamn förlorade 5 500 kronor: Nu varnar polisen för det vanliga bedrägeriet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

5 500 kronor.

Så mycket förlorade en kille i 20-årsåldern i Oskarshamn på måndagen efter att ha blivit kontaktad av en bedragare i fotodelnings- och multimediaappen Snapchat.

Den drabbade fick ett meddelande som såg ut att komma från en kompis. Denne skrev att han ville låna 5 500 kronor för att köpa en sak på Blocket.

Killen i Oskarshamn skickade då över nämnda belopp. Sedan visade det sig att det inte var vännen som hade skickat meddelandet. Det rörde sig i stället om en okänd person som hade kapat Snapchat-kontot i fråga.

En anmälan om befogenhetsbedrägeri har upprättats.

– När man får sådana här meddelanden från goda vänner, om att man antingen ska följa länkar eller låna pengar, så ska man alltid ha en muntlig, vanlig telefonkontakt med dem. Det är jättevanligt att sociala medier-konton kapas och sedan skickar man meddelanden för att förmå folk att skicka pengar eller följa länkar, säger Robert Loeffel, presstalesperson i polisregion syd (bilden).

Foto: Polisen/Anna Hermansson

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS