Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ungas invånares önskemål tillgodoses: Fårbo och Bockara får tillgång till mobil fritidsgård

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Oskarshamns kommun tar ett stort steg framåt för att förbättra ungdomars fritid i hela kommunen. Med start 2023 kommer bildningsförvaltningen och ungdomsenheten att lansera en mobil fritidsgårdsverksamhet, ett initiativ som utformats efter noggranna dialoger och undersökningar om vad kommunens unga invånare önskar.

Det är ingen hemlighet att barn och unga som har en meningsfull fritid mår bättre både fysiskt och psykiskt. Men alla har inte samma möjligheter att njuta av fritidsaktiviteter. Det kan vara på grund av rädsla för att inte passa in, svårigheter att ta sig och till från aktiviteter, funktionshinder eller ekonomiska begränsningar.

Viktigt med utvecklande fritid

Därför är denna nya mobila fritidsgårdsverksamhet ett viktigt steg för att säkerställa att barn alla och unga i Oskarshamn har tillgång till en rolig och utvecklande fritid. Under hösten kommer ungdomsenheten att testa ett upplägg där den mobila fritidsgården kommer att finnas tillgänglig på Rödsleskolan varje måndagskväll där verksamheten anpassas efter behov och önskemål hos elever i anpassad grundskola.

“Barnkonventionen är tydlig med att alla barn och unga har rätt till en rolig och utvecklande fritid. Att ge fler möjlighet till en trygg och meningsfull fritid är därför en viktig och prioriterad målsättning för oss i Oskarshamns kommun”, säger Ann-Sofie Lagercrantz, chef ungdomsenheten i ett pressmeddelande.

Satsning i hela kommunen

Med denna mobila fritidsgårdsverksamhet tar Oskarshamns kommun ett stort steg mot att säkerställa att alla unga invånare i hela kommunen har tillgång till en meningsfull och rolig fritid.

Oskarshamns kommun nu erbjuder idag öppen fritidsgårdsverksamhet på tre platser, två i Oskarshamn och en Kristdala, samt en mobil fritidsgårdsverksamhet i en av Oskarshamns stadsdelar. Utöver det så finns två fritidsgårdar i Figeholm och Påskallavik som drivs i samarbete med föreningslivet. Under hösten erbjuds ytterligare två mötesplatser för barn och unga.

“Onsdagskvällar jämna veckor är verksamheten i Fårbo och onsdagskvällar ojämna veckor i Bockara. Verksamheten kommer att vara i orternas skolor, men kan också vara exempelvis utomhus”, säger Ann-Sofie Lagercrantz, chef ungdomsenheten.

FAKTA / MOBILA FRITIDSGÅRDEN

Den mobila fritidsgården startar upp vecka 39 och Bockara är först ut den 27 september.

Foto: Freepik

+1
3
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS