Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ungsvenskarnas slutreplik i debatt om vindkraften: ”Det gäller att ha fokus på rätt saker”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Ungsvenskarnas slutreplik på ”Vindkraftsparken öster om Öland skapar fler problem än nytta”:

Det gäller att ha fokus på rätt saker.

Att ta upp mikroplastutsläppen från vindkraftverk är absolut relevant, och vi delar Urban Eliassons uppfattning om att problemet bör hanteras inom ramen för energidebatten. Det är viktigt att ha en helhetsbild av påverkan på miljön när vi diskuterar olika energikällor. Även om mikroplastutsläppen från vindkraftverk kanske är små i jämförelse med andra källor, påverkar de ändå det marina livet och kräver vår uppmärksamhet. 

När det gäller långsiktighet i energipolitiken, är det nödvändigt att vara konsekvent. Det är bekymrande när partier, som Centerpartiet, står bakom beslut som det av nedstängningen av Ringhals 1 och 2. Dessa handlingar kastar en skugga över påståendet om att tänka långsiktigt och hållbart. Det är viktigt att politiken speglar de uttalade målen och inte motverkar dem genom kortsiktiga beslut.

”Långsiktiga beslut”

Ungsvenskarna och Sverigedemokraterna betonar vikten av långsiktiga beslut när det gäller att bygga nya kraftverk. Det är glädjande att se att Tidöpartierna har anammat en hållbarare inställning genom att ändra målet från 100 procent förnybar kraftproduktion till 100 procent fossilfri kraftproduktion till 2040. Det är ett steg i rätt riktning och visar på en ansvarsfull inställning till framtiden. 

Samtidigt uppmanar vi alla politiska partier att följa detta exempel och engagera sig i en konstruktiv dialog för att utveckla en energipolitik som är både hållbar och realistisk. Vi behöver en övergripande strategi som tar hänsyn till olika aspekter, inklusive miljöpåverkan, för att säkra en energiförsörjning som gynnar både samhället och planeten. Låt oss tillsammans sträva mot en grönare och mer hållbar framtid.

Anton Liljegren Johansson

Kontaktperson

Ungsvenskarna Kalmar län

Cassandra Edelsvärd

Vice kontaktperson

Ungsvenskarna Kalmar län

Mathis Reinholz

Ledamot i arbetsgruppen

Ungsvenskarna Kalmar län

Linus Andersson

Lokal kontaktperson

Ungsvenskarna Öland 

Foto: Freepik

+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS