Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Uppförsbacken håller i sig för IKO

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

GÖTEBORG/OSKARSHAMN

Historien upprepade sig.

Åtminstone när det gäller oförmågan att göra mål.

IK Oskarshamn har helt klart en mycket viktig del att träna på.

Stryk med 5–1 i Frölundaborg säger en hel del.

– Vi kom ut väldigt bra de första 10 minuterna och skapade tre-fyra riktigt bra lägen som vi borde ha gjort ett par mål på, säger assisterande tränaren, Jeff Jakobs.

IK Oskarshamn får inte alls betalat för sitt fina spel och skapade målchanser.

– Istället bjuder vi både 1–0 och 2–0 för Frölunda. Ger man ett lag som Frölunda lillfingret så hugger de efter hela handen.

Frölunda var riktigt illa ute i början. Både Johannes Salmonsson, Tyler Kelleher, nykomlingen Ben Youds och Arsi Piispanen hade jättelägen. Men oförmågan att få pucken i hålen bredvid målvakten var uppenbara. Och det var tyvärr en tendens genom hela matchen – igen.

Frölunda gör 1–0 när Patrik Carlsson från egen blå lyckas åka ifrån backparet Henrik Nilsson och nyförvärvet från Almtuna, Viktor Aronsson. Patrik får till en lyftning som nästa nyförvärv från Almtuna, målvakten Daniel Rosengren, är chanslös på.

Kanonräddning

Minuterna senare står Joakim Thelin och dräller med pucken i anfallszon – när IKO pressar på – och snabbe Max Friberg skrinnar sig fri men Rosengren gör en kanonräddning och tar pucken i plocken.

2–0 är också slarv när IKO är i anfallszonen. Arsi Piispanen tappar pucken och Frölunda får ett tre mot ett-läge där Joel Mustonen sätter pucken efter lite klapp-klapp-spel mellan indianerna.

2–0 efter första var ett faktum men målmässigt var det dåligt av IKO att inte ha med sig minst oavgjort.

– Frölunda tar över i andra och tredje. Vi skapar lite ströchanser men får inte dit pucken.

– Det är tungt att möta Frölunda här i Göteborg, men jag tycker inte 5–1 speglar matchen spelmässigt. Vi gör sammantaget en helt okej match, frånsett oförmågan att göra mål. Men vi jobbar vidare på det och det kommer att lossna, menar Jeff Jakobs.

IKO:s tröstmål gjorde Kelleher när Frölunda hade en utvisning på gång och IKO spelade sex mot fem. Filiph Engsund spelade över till Kelleher som bara drog till vid bortre stolpen – precis sådana avslut IKO måste få till i fortsättningen.

IKO saknade en del spelare igår. Målvakten Tex Williamsson och Emil Wahlgren som var hemma med hjärnskakning. Simon Deprés var inte med på grund av personliga problem. OM det handlar om problem i Oskarshamn eller om det handlar om problem hemma i Kanada vill inte Jeff Jakobs kommentera. Inte heller om Simon spelar hemma mot Skellefteå imorgon torsdag.

– Vi får se, säger Jakobs.

Rickard Palmberg blev sjuk på nerresan till Göteborg men är förhoppningsvis okej till imorgon. Målvakten Richard Bachman har inte fått klart med papperen från Migrationsverket. Men det bör vara löst till torsdag.

Vad tycker du om de nya spelarnas insatser?

– Jag tycker alla tre skötte sig med beröm godkänt. Och sammantaget tycker jag vi gör en okej match, säger Jeff Jakobs.

Det ska noteras att backen Mathew Bodie tvingades kliva av i början av tredje efter att han fått ett slagskott på handleden. – Hur illa det är vet jag inte. Förhoppningsvis är det ingen fraktur eller svullet utan att han kan spela mot Skellefteå, säger Jakobs.

Foto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS