Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Utländsk kvinna döms till fängelse efter livsfarlig bilfärd på E22:an: Körde i 150 km/h

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

FÅRBO

En utländsk kvinna, med adress i Stockholmstrakten, döms till tre månaders fängelse efter att ha gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik.

Hon framförde en bil på ett synnerligen trafikfarligt sätt på E22:an, i höjd med Fårbo, den 4 juni i år.

Enligt vittnesuppgifter från två poliser som följde efter kvinnan i en civil polisbil gjorde hon flera omkörningar trots mötande trafik, vilket tvingade mötande fordon att köra långt ut i vägbanan för att undvika kollision.

De reagerade initialt på att kvinnan svängde in snävt framför dem och låg nära framförvarande trafik. Det var ganska mycket trafik. Det låg ett 15-tal bilar framför dem.

En linjebuss var nära att kollidera med ett vajerräcke på grund av kvinnans vansinneskörning, enligt poliserna.

Visade likgiltighet

Kvinnan ska även ha kört om vid skymd sikt och i hög hastighet, bitvis upp emot 150 km/h trots en hastighetsbegränsning på 90-100 km/timme. Färden pågick i 15-18 kilometer innan poliserna lyckades stoppa henne.

Hon körde in snävt framför motorcyklar och nära framförvarande motorcyklar – poliserna bedömde definitivt körningen som livsfarlig. Det var bland det värsta de har sett. De trodde vid ett par tillfällen att det skulle bli frontalkollisioner i 100 km/h.

Hade väldigt bråttom

Kvinnan har sagt att hon inte tycker att beskrivningen av hennes körning stämmer. Hon minns inte hur fort hon körde – men hon minns att hon körde om flera bilar och att hon hade väldigt bråttom av familjeskäl. Kvinnan, som uppgav att mötande bilar inte var så nära, och hennes make skulle åka med båt från Malmö.

Det saknas anledning att ifrågasätta polisernas uppgifter, fastslår tingsrätten i domen.

Tingsrätten bedömer att kvinnan genom sitt agerande gjort sig skyldig till grov oaktsamhet och visat likgiltighet för andra människors liv och egendom.

Påföljden bestäms till tre månaders fängelse, då grov vårdslöshet i trafik anses vara ett brott av sådan art att fängelse bör väljas som påföljd. Kvinnan ska även betala 1 000 kronor till brottsofferfonden.

Kvinnan häktades efter domen, då det ansågs finnas risk för att hon på fri fot skulle avvika eller på annat sätt undandra sig straff. Hon kommer att vara häktad tills fängelsestraffet får verkställas. Beslutet gäller dock längst till den tidpunkt då kvinnan skulle ha blivit villkorligt frigiven om fängelsestraffet hade verkställts.

Kvinnan förekommer inte i det svenska belastningsregistret sedan tidigare. Enligt egen uppgift har hon inte heller dömts i något annat land.

+1
16
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
18

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS