Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

VA-taxan för ett normalhushåll i Oskarshamns kommun höjs med cirka 170 kronor per månad: ”Orimligt”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Cirka 170 kronor per månad.

Så mycket dyrare blir vatten- och avloppstaxan för ett normalhushåll i Oskarshamns kommun, enligt ett höjningsförslag som fick tummen upp av en majoritet av kommunstyrelsepolitikerna på tisdagen.

Mathias Karlsson, ersättare i kommunstyrelsen, och Kustlandspartiet tycker dock att det hade räckt med en halverad höjning.

”När det gäller den planerade höjningen av VA-taxan, så tycker vi i Kustlandspartiet att den är orimligt hög. Vi ser att i det omvärldsläget som vi befinner oss i ska vi vara restriktiva med höjningar. Kommunen bör göra en genomlysning kring kostnader. Osäkerheten är stor kring kommande energi- och kemikaliepriser. Kommunen bör hålla ner kostnaderna i dessa tider. Därför föreslår vi en halverad höjning jämfört med förslaget från tekniska kontoret”, skriver Mathias Karlsson i en protokollsanteckning.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS