Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vaccinationsgraden i de yngre åldersgrupperna i länet är alltjämt låg

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”151 321 personer över 18 år i länet har fått två doser vaccin mot allvarlig sjukdom i covid-19 och är nu fullvaccinerade. Det motsvarar 76,7 procent”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på fredagen.

”Det framgår av fredagens uppdatering av den regionala statistiken över de vaccinationer som utförts i Kalmar län.”

”Samtidigt visar statistiken att vaccinationsgraden i de yngre åldersgrupperna är fortsatt låg, Bland 16-17-åringarna är det 65 procent som fått en första dos eller har en tid bokad. I gruppen 18-29 år rör det sig om 66 procent, i gruppen 30-39 år 73 procent och 40-49 år 81 procent. Det är också i dessa åldersgrupper som flest covid-19-fall konstateras för närvarande i Kalmar län”, skriver regionen.

– Vaccination skyddar mot allvarlig sjukdom, det visar inte minst den spridning vi har just nu. Den sker i de grupper som har lägst vaccinationsgrad. Därför är det viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig, säger vaccinsamordnaren Marie Ragnarsson.

Nya tider läggs ut

”Totalt har 82,2 procent av den vuxna befolkningen över 18 år eller 162 660 personer i Kalmar län fått sin första dos av vaccinet i regionens vaccinationskampanj. Utöver det har drygt 3 500 länsbor vaccinerats i andra län. Detta framgår av Folkhälsomyndighetens senaste veckouppdatering som sträcker sig fram till och med den 29 augusti då 84,2 procent av den vuxna befolkningen över 18 år som är folkbokförd i länet hade fått en första dos mot 81,8 procent för hela riket. 74,6 procent hade också fått sin andra vaccinspruta, motsvarande siffra för hela landet var 69,5 procent”, skriver regionen.

”Totalt har 334 772 vaccindoser delats ut i Kalmar län sedan vaccinationerna mot covid-19 startade i slutet av december förra året.”

”Nya tider läggs regelbundet ut på länets samtliga hälsocentraler. Hälsocentralerna är basen i vaccinationsarbetet under hösten. De tillfälliga vaccinationscentralerna i Kalmar, Västervik, Oskarshamn och Borgholm koncentrerar sig kommande veckor på att enbart ge de dos 2-vaccinationer som är inbokade”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS