Vad sa Cam Abbott och Martin Filander om domarnivån i den fjärde kvartsfinalen? Här är svaret

Vad sa Rögletränaren Cam Abbott om domarnivån på presskonferensen efter 0–1-förlusten borta mot IK Oskarshamn i den fjärde kvartsfinalen?

Faktum är att han var ganska fåordig.

– Jag tänker inte kommentera det ytterligare. De fortsätter att göra sitt bästa.

Det var det enda han sa där och då.

– Jag har inte så mycket att kommentera – jag tycker väl att de försökte få ihop den här matchen på ett bra sätt. Vi hade fyra utvisningar och Rögle fick tre. Det speglade matchen som helhet, tycker jag – sedan finns det alltid situationer som man kan diskutera om. Men personligen kändes det rimligt, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander, som sa så här om matchen:

– Första perioden var jämn – vi hade bra energi, men vi började lite trevande. När vi fick målet, så lyfte vi oss lite till. Andra perioden var riktigt bra (IKO vann skotten med 15–0 i mellanakten) och vi fick tre powerplay med oss. Jag gillade att se hur vi vågade hålla i pucken och hur vi vårdade den med omsorg. Det var en period som byggde självförtroende för oss i den här matchen, vilket gjorde att vi också orkade hela vägen, sa Martin Filander, som förstås hade hoppats på utdelning i form av mål också i den skottrika mellanperioden.

– Starkt av oss att hålla ihop det i tredje perioden och att vi hittade en väg till vinst. Vi tar med oss det som var bra – framför allt intensiteten, som vi kanske saknade i Ängelholm senast.