Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“Vad tänker du göra?”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Vad tänker du göra för att området och fasaden får en uppfräschning?”, skriver Jan Johansson (SD) i en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S).

”Enligt beslut i bildningsnämnden kommer två fastighetsfasader att få en konstnärlig utsmyckning. Fastigheterna är belägna inne i centrala Oskarshamn, vilket Sverigedemokraterna ställer sig positiva till. Det finns dock ännu en fasad som behöver någon form av förbättring nämligen den som blottades när Jojjes gatukök revs”, skriver Jan Johansson.

“Stort behov av målning”

”Fasaden kan knappast anses stärka områdets skönhet och kommunens attraktivitet. Därtill finns det ytterligare två byggnader bredvid som är i stort behov av målning eftersom färgen flagnar på båda husen. Även tomterna behöver tas hand om och underhållas då ingen gräsklippning verkar ske där. Detta får till följd att förbipasserande slänger fimpar, cigarrettaskar och annat skräp på tomten som saknar staket. Det enda som markerar tomtgräns är ett antal plastkoner med plastlinor. Den nämnda fasaden och fastigheterna bidrar inte till områdets skönhet om de inte underhålls. Sverigedemokraterna anser att kommunen måste vara en aktiv aktör i detta ärende och göra vad man kan för att området görs attraktivt och vackert”, skriver Jan Johansson, som i interpellationen till Andreas Erlandsson undrar om det är Coops ansvar att sköta området/fastigheterna, och om han då tänker kontakta dem och påtala detta och verka för att området underhålls.

GRAFIK: SVERIGEDEMOKRATERNA
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS