Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vad tycker du är viktigast för en levande landsbygd? Den frågan ställs i en minienkät

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Vad tycker DU är absolut viktigast för en levande landsbygd i Oskarshamns kommun? Det undrar kommunbygderådet Hela Sverige ska leva Oskarshamn i en minienkät som är aktuell just nu.

Enkäten har bara en enda obligatorisk fråga och bland alternativen så kan man bland annat välja på allt från boende, service och infrastruktur till besöksnäring, näringsliv, barn och ungdomar. Det finns även möjlighet att ange ett eget alternativ för den som önskar.

Varför gör ni denna minienkät?

“Vi vill veta vilka frågor som invånarna tycker är viktigast för en levande landsbygd i kommunen. Vi har under de senaste åren arbetat med fyra fokusfrågor: boende, cykelvägar, infrastruktur för bredband och service, och nu vill vi veta om detta har ändrats så vi ska justera vårt fokus”, säger Annicka Gunnarsson, ordförande i kommunbygderådet Hela Sverige ska leva Oskarshamn.

“Resultatet utgör ett viktigt underlag för vilka frågor som kommer att stå i fokus inför valet i höst och den kommande mandatperioden 2022-2026”, säger Annicka Gunnarsson och påpekar att kommunbygderådet är en opolitisk förening som arbetar för lokal utveckling i samverkan med bland annat föreningslivet och Oskarshamns kommun.

Enkät till kommunens politiker

Minienkäten har även en fråga till där man kan ställa en valfri fråga till kommunens politiker inför valet men den frågan är frivillig.

Vad är syftet med denna fråga?

“Vi har inspirerats av Klimatgruppen i Oskarshamn och kommer att göra en enkät om hur våra kommunpolitiker ser på landsbygdsfrågorna. Vi hoppas såklart att alla folkvalda politiker kommer att svara på den enkäten lite senare i vår. Vi planerar även en politisk utfrågning den 25 augusti inför höstens val. Vi har bjudit in samtliga sju partier i kommunfullmäktige och då kommer vi att ställa flera av de frågor som skickats in”, säger Annicka Gunnarsson som tror att det blir ett spännande val i höst.

Inspirera till lokal utveckling

Kommunbygderådet Hela Sverige ska leva i arbetar med att att inspirera till lokal utveckling på landsbygderna i Oskarshamns kommun.

“Vi har ett så kallat IOP-avtal med Oskarshamns kommun och får enligt avtalet 140 000 kr per år för att stötta föreningsliv, näringsliv och invånare i det lokala utvecklingsarbetet. Vi arbetar bland annat med att sprida erfarenheter, stimulera samverkan och synliggöra den lokala nivån i kommunen”, säger Annicka Gunnarsson.

Vad jobbar ni mer med just nu?

“Förutom att vi håller på att förbereda oss inför årsmötet, precis som så många andra föreningar så här på våren, så håller vi på att planera för vårt deltagande på Landsbygdsriksdagen som arrangeras i Jönköping den 20-22 maj av riksorganisationen Hela Sverige ska leva.”

“Anmälan har redan öppnat och vi hoppas att få med oss några eldsjälar från föreningslivet och näringslivet på konferensen. Vi har fått ett extra bidrag från Oskarshamns kommun på 50 000 kr för att kunna skicka en delegation. Tack vare stödet från kommunen kan vi stå för alla kostnader. Det enda man behöver bidra med är sin tid och engagemang”, säger Annicka Gunnarsson och avslutar med att uppmuntra alla som är intresserade av att följa med på konferensen att kontakta kommunbygderådets sekreterare Ingrid Thornberg.

Enkäten, som du fyller i på Hela Sverige ska leva Oskarshamns hemsida, har förlängts till den 13 mars för att fler ska få möjlighet att svara på enkäten.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS