Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

VÄDER: SMHI har utfärdat gula varningar i Kalmar län och Östersjön

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KALMAR LÄN

SMHI har utfärdat två gula varningar för fredag eftermiddag och natten mot lördagen. Snöfall kan skapa problem i trafiken i norra Kalmar län och SMHI har även utfärdat en kulingvarning på mellersta Östersjön.

Nordligaste delarna av Kalmar län, stora delar av Östergötland och sydöstra delarna av Svealand har en gul varning för snöfall som gäller från fredag eftermiddag fram till natt mot lördag. Snöfallet, som kan medföra 10-15 cm snö kan ge problem i trafiken och E22 norrut.

Snöfall i kombination med hårda sydliga vindbyar så kan det påverka att trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök. Framkomlighet på vägar kan bli begränsad om de inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor. Det finns även risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar. Områden med luftburna elledningar kan påverkas och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

Kuling på Östersjön

På mellersta Östersjön, från Smålandskusten förbi Öland och Gotland över till Estland, har en gul varning utfärdats för kuling syd eller sydost 14-17 m/s. Vinden kan skapa problem för fritidsbåtar och små yrkesfartyg.

Väderprognos 5 dygn

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
1
+1
2
+1
5
+1
1
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS