Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

En väktare på Scania i Oskarshamn: ”Står inte längre ut med den absurda arbetsmiljön hos Tempest”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

Tempest Security är namnet på bevakningsbolaget som i skrivande stund ansvarar för den övergripande säkerheten på Scania i Oskarshamn.

Frågan är hur länge till?

Den frågan ska framför allt ledningen på Tempest ställa till sig själva.

”Fortsätter man på den inslagna vägen med en totalitär härskarteknik – där man kör över sina anställda – ja, då kommer man inom kort inte att ha några anställda väktare kvar på arbetsplatsen”

Väktare

Fortsätter man på den inslagna vägen med en totalitär härskarteknik – där man kör över sina anställda – ja, då kommer man inom kort inte att ha några anställda väktare kvar på arbetsplatsen.

Arbetsmiljön har under lång tid varit mer eller mindre katastrofal för de anställda, vilket ytterligare en väktare har belyst i en insändare i ON.

Upphovet till det är att man från ledningens sida inte tycks se de anställda som människor, utan som något lägre stående som man kan behandla precis hur som helst, känns det som.

”Fruktansvärt nedbrytande”

Sedan slutet av 2023 har arbetsmiljön blivit hälsovådlig och haft en fruktansvärt nerbrytande effekt på gruppens psykosociala hälsa och mående.

Det hela eskalerade något ofantligt när ledningen kallade in till personliga möten. Här blev anställda intagna en och en.

Två högre chefer från det absoluta toppskiktet i Södertälje uppvisade ett sånt respektlöst och avskyvärt beteende under dessa möten, allt för att skrämma de anställda till tystnad och för att de anställda ska inrätta sig i ledet.

”Varje anställd hotades med direkt avsked och uppsägning om man inte hörsammade ledningens order”

Varje anställd hotades med direkt avsked och uppsägning om man inte hörsammade ledningens order.

Exemplen är många när det kommer till vad väktarna tvingats utstå på den egna arbetsplatsen.

Där de egentligen ska känna sig välkomna – och framför allt trygga. Väktarna har vädjat till närmaste chefer, samt till högre chefer (i Södertälje) för att få till en förändring av detta mönster.

Men den destruktiva ledningen har bemött detta med repressalier som mobbning, hånfull överlägsenhet, utfrysning och rena trakasserier. 

Vidare, familjemedlemmar och vänner reagerar på att deras nära och kära är totalt utbrända och mår fruktansvärt psykiskt dåligt av de påfrestningar och hot som ledningen hos arbetsgivaren Tempest utsatt väktarna för.

”Nog är nog!”

Anställda känner att nog är nog!

Vi står inte längre ut med den absurda och ovärdiga arbetsmiljön hos Tempest och sätter vår tilltro till att Scania nu uppmärksammar detta på största allvar.

Tempest har hotfullt och skarpt varnat väktare för att ta någon som helst information vidare till kund (Scania).

Men det är vad som nu sker.

”Vi är fullständigt övertygade om att Scania aldrig någonsin skulle acceptera detta om det kom till deras kännedom”

Tempest har behandlat sina anställda under all form av mänsklig värdighet och vi är fullständigt övertygade om att Scania aldrig någonsin skulle acceptera detta om det kom till deras kännedom.

Det är vad som nu skall ske fullt ut, sanningen ska fram i ljuset. 

Väktare värnar om relationen med Scania, och väktarna är helt överens om att Scania inte är inblandat i den hälsovådliga arbetsmiljön.

Utan det är ledningen på Tempest som bär fullständigt ansvar för vad som redogörs för här. 

Väktare

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
4
+1
0
+1
0
+1
4
+1
1
+1
6
+1
52

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS