Väldigt tung förlust för OAIK: Baklängesmål på stopptid

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK hade 2-2 i slutet av bortamatchen mot FC Trollhättan på söndagen.

Men hemmalaget utnyttjade en frispark på stopptid, i den 94:e minuten, och gjorde 3-2.

Ett oerhört tungt poängtapp för OAIK som kämpar hårt för att säkra kontraktet i söderettan.

Det är bara fyra poäng ner till den negativa kvalplatsen och fem poäng ner till Lund på nedflyttningsplats.

Trollhättan, som också är inblandat i nedflyttningsstriden, öppnade målkontot efter en frispark i den 12:e minuten.

OAIK kvitterade i den 25:e minuten. Peiman Eliassi slog en hörna som Maxime Sainte var sist på.

Trollhättan återtog ledningen i den 37:e minten, men André Reinholdsson gjorde som han gjorde senast när han kom in i hemmamatchen mot Lindome. Han kvitterade till 2-2. Den här gången var det cirka tio minuter kvar av ordinarie tid. Ett mycket snyggt avslut.

Det kändes som att OAIK skulle ta hem segern. Trollhättan var slutkört.

Men hemmalaget kunde alltså avgöra efter en frispark på stopptid.

OAIK avslutar serien med matcher mot lag som är indragna i bottendramat.

Hemmamatcher i Kalmar

Hemmamatchen mot Torn nästa söndag spelas på Gasten i Kalmar, vilket vi har skrivit om tidigare.

Hemmafighten mot Skövde, den 21 november, spelas också på Gasten.

Serien avslutas borta mot Qviding den 28 november.

AGIM HASANI, HUVUDTRÄNARE I OAIK

OAIK:s huvudtränare Agim Hasani är övertygad om att Oskarshamn kommer att fixa det här.

”Jag litar på mina spelare. De kommer att lösa detta. Vi vet att det kommer att bli ett race ända in i slutet”, säger han.

Agim Hasani tycker givetvis att poängtappet på söndagen var oerhört tungt.

”Vi förtjänade inte detta. Spelarna ska ha en stor eloge. Spelare saknades, men de som var med anpassade sig till situationen. Jag tycker att vi gjorde en helt okej match”, säger OAIK-tränaren, som anser att Trollhättans frispark, som ledde fram till 1-0-målet, var väldigt billig.

”Och vid deras 2-1-mål ropade jag i ett tidigt skede att deras spelare kom från offsideposition. Men domaren missade det.”

”Spel mot ett mål”

”I andra halvlek tog vi över helt och hållet och vi kvitterade till 2-2. Det var väldigt välförtjänt. Det var i princip spel mot ett mål i andra halvlek.”

Agim Hasani misstänker att OAIK skulle ha haft en straff i situationen innan Trollhättans 3-2-mål.

”Istället kontrade Trollhättan och de fick återigen en ruskigt billig frispark, som ledde fram till 3-2. Jag är jäkligt besviken. Samtidigt var det naivt av oss att släppa in det målet.”