Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Välfärdsbrottslighet och oseriösa aktörer i vården är ett växande problem

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

För att upptäcka och hantera välfärdsbrottsligheten krävs ett aktivt förebyggande arbete. Regeringen anser att det finns ett behov av att kartlägga och utvärdera hur kommunerna såväl som regionerna arbetar med att förebygga välfärdsbrottslighet i hälso- och sjukvården och ger Socialstyrelsen ett nytt uppdrag. ”Kommunerna och regionerna måste få rätt stöd”, säger sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD).

Ekonomisk brottslighet är en växande del av den organiserade brottsligheten. Inom vården blir välfärdsbrottsligheten mer och mer märkbar. Regeringen ger Socialstyrelsen i uppdrag kartlägga och analysera kommuners och regioners arbete mot välfärdsbrottslighet i hälso- och sjukvården och tandvården samt att föreslå åtgärder som kan stärka detta arbete.

– Att oseriösa aktörer utnyttjar ersättningssystemen för att finansiera kriminalitet, vilket också kan innebära att patienter riskerar att få bristfällig vård, är helt oacceptabelt. Kommunerna och regionerna måste få rätt stöd för att kunna förhindra och hantera den här ökande typen av brottslighet, säger sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD).

Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS