Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vansinnesfärd på E22:an i dag: Lastbilschaufför greps efter att ha kört på en bärgare

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Strax före klockan 11 på tisdagsförmiddagen fick polisen in uppgifter om en lastbilschaufför som körde illa och vingligt på E22:an, i södergående riktning – i höjd med Hermansmåla/Glabo, Oskarshamn.

– Vi fick in uppgifter om att lastbilschauffören var nära att köra på en bärgare, som tvingades hoppa undan. Lastbilschauffören fortsatte sedan att köra, säger Evelina Olsson, presstalesperson i polisregion syd.

– Om inte bärgaren hade hoppat undan, så hade han blivit påkörd, berättade en inringare. Lastbilschauffören, en man i 60-årsåldern, ska ha fortsatt att köra vingligt och vi skickade ut patruller som stoppade den utlandsregistrerade lastbilen vid 11:30-tiden. En patrull tog också kontakt med den drabbade bärgaren, säger Evelina Olsson, som berättar att lastbilschauffören blåste negativt.

“Flyktfara”

– Däremot är han misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycksplats. Han greps på platsen i och med att han är utländsk medborgare. Det fanns därmed en flyktfara.

– Det var bra att allmänheten hörde av sig. Vi har goda vittnesuppgifter. Det är jätteviktigt för utredningen, säger Evelina Olsson, som berättar att lastbilen och släpet beslagtogs av polisen och bärgades från platsen.

Enligt läsaruppgifter till ON blev bärgaren träffad av lastbilen (över ena skon) – men polisen har inga uppgifter som kan bekräfta det.

Uppdatering, onsdag:

Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd, berättar att den misstänkte sitter anhållen.

Han är misstänkt för grovt rattfylleri, smitning från trafikolycksplats, vållande till kroppsskada samt narkotikabrott (bruk och innehav, man hittade en mindre mängd med misstänkt narkotikaklassade tabletter i lastbilen och tabletterna ska undersökas).

Robert Loeffel berättar också att lastbilen touchade benet på bärgaren när denne slängde sig undan, med lindriga skador som följd. Därför upprättades en anmälan om vållande till kroppsskada.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS