Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vänsterpartiet anser att det bör vara olagligt för matjättarna att sätta omotiverat höga livsmedelspriser

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Det bör vara olagligt för matjättarna att sätta omotiverat höga livsmedelspriser, betonade Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar under sitt inledningstal på Vänsterdagarna i Göteborg.

– För att snabbt få ner priserna vill vi införa en skyldighet för handlarna. De ska löpande redovisa för myndigheterna vad de har för inköpspriser och andra kostnader och priset till kund. Matjättarnas orimliga priser skinnar hushållen och skadar hela samhällsekonomin. Vi kan inte låta dem komma undan längre. I Sverige ska vi inte ha matfattigdom. Alla ska ha råd att ställa mat på bordet, sa hon, enligt TT, rapporterar Omni.

Nooshi Dadgostar varnade dessutom Sverigedemokraterna för att säga ja till marknadshyror.

SD öppnade upp för att diskutera marknadshyror med regeringspartierna (Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna), en idé som partiet dock backade ifrån igår.

– Jag varnar dig, Jimmie Åkesson. Ge dig inte på Sveriges hyresgäster, du kommer att ångra det. Vi har stoppat marknadshyror förut, och vi kommer att göra det igen, sa Nooshi Dadgostar, rapporterar Omni.

Foto: Vänsterpartiet

+1
9
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS