Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vänsterpartiet: Hälso- och sjukvårdspersonalens återhämtningsbehov är viktigare och akutare än någonsin

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Hälso- och sjukvårdspersonalens återhämtningsbehov är viktigare och akutare än någonsin, betonar regionrådet Linda Fleetwood (V) och regionfullmäktigeledamoten Lena Granath (V).

Det var i mars förra året som regionstyrelsen antog en plan för en särskild satsning på kris-, samtals- och traumastöd till hälso- och sjukvårdspersonal – med anledning av covid-19-pandemin.

Det handlade om en satsning på totalt 10,3 miljoner kronor.

I beslutsunderlaget står det att Region Kalmar län anser att det är viktigt att stärka förutsättningarna för att hälso- och sjukvårdspersonalen får möjligheter till återhämtning och att de erbjuds tidiga insatser för att bearbeta sina pandemiupplevelser.

”Redan då ville vi i Vänsterpartiet lägga in mer medel och ha en tydligare text om möjlighet till längre vila”

LINDA FLEETWOOD (V), REGIONRÅD

I planen specificerades olika stödinsatser som individuellt stöd, chefsstöd samt arbetsplats- och gruppstöd – och en satsning på företagshälsovård, digital föreläsning och krisstöd dygnet runt.

– Redan då ville vi i Vänsterpartiet lägga ni mer medel och ha en tydligare text om möjlighet till längre vila, säger Linda Fleetwood.

Linda Fleetwood (V), regionråd. Foto: Vänsterpartiet

”Flera gånger under det gångna året har vi efterfrågat hur medlen för återhämtning nått ut till verksamheten – men fått till svar att det är för tidigt att svara på. I samtal med medarbetare och fack har det med tydlighet framgått att det fortfarande saknas information kring återhämtning”, skriver Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

”Varför har man inte diskuterat tillsammans?”

LENA GRANATH (V), LEDAMOT I REGIONFULLMÄKTIGE

– Varför har man inte diskuterat tillsammans? I skyddskommittéer exempelvis, om vilka möjligheter till stöd som finns samt om hur återhämtningspotten ska användas, säger Lena Granath.

”Det är mycket bekymmersamt att det nästan ett år efter att satsningen beslutades fortfarande verkar vara okänt för både medarbetare och fack – och vi kommer att ställa frågan i en interpellation till ansvarigt regionråd på kommande fullmäktige i nästa vecka”, skriver Vänsterpartiet i pressmeddelandet.

Lena Granath (V). Foto: Vänsterpartiet
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS