Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vänsterpartiet vill halvera priserna på 30-dagarsbiljetten inom kollektivtrafiken i länet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Vänsterpartiet lägger fram ett krisåtgärdsförslag till regionstyrelsen i Kalmar län.

Det handlar om att halvera priserna på 30-dagarsbiljetten i kollektivtrafiken.

På tisdagen är det möte med regionstyrelsen och Vänsterpartiet kommer då att lägga fram förslaget för att möta de höga drivmedelspriserna som stigit markant till följd av Rysslands folkrättsvidriga invasion av Ukraina.

– För att möta de höga drivmedelspriserna lägger vi förslag på att halvera priserna på 30-dagarsbiljetten i kollektivtrafiken, säger regionrådet Linda Fleetwood (V).

”Kalmar länstrafik har fortfarande färre resanden än vad man hade innan pandemin. Att sänka priserna kan hjälpa fler att testa vardagspendling med kollektivtrafiken och hitta tillbaka till bussen eller att testa det för första gången. Att fler får möjlighet att resa med kollektivtrafiken är bra för den enskilda, för klimatet och för samhället”, skriver Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

– Det är ekonomiskt kännbart för många som pendlar till jobb och studier med egen bil nu när priserna stiger kraftigt. Vi vill därför att regionen stöttar upp och tillfälligt sänker taxorna i kollektivtrafiken för att ge ett billigt och klimatsmart resealternativ där det är möjligt, säger Lena Granath, regionrådskandidat i höstens val.

– På längre sikt behöver kollektivtrafiken byggas ut och biljettpriserna sänkas så att den kan användas av fler, men just nu behöver många stöttning på grund av de höga priserna för transporter, tillägger hon.

– Att sänka priserna är något regionen kan hjälpa till med. Vi hoppas därför på snabb behandling av ärendet och en bred samsyn kring behovet av sänkta taxor för resenärerna så fort som möjligt, säger Linda Fleetwood.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS