Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vårdgivaren Kry har förvärvat Cityläkarna i Oskarshamn i satsning på fysisk och digital vård

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Cityläkarnas vårdcentral i Oskarshamn blir en del av vårdgivaren Kry tillsammans med Cityläkarna i Kalmar och Nybro och Hälsohusets vårdcentraler i Karlskrona. Vårdcentralerna blir Krys första fysiska vårdcentraler i region Kalmar och region Blekinge. Det är en del i Krys satsning att kombinera fysisk och digital vård med patienten i fokus. 

Från och med 4 april är Cityläkarnas och Hälsohusets vårdcentraler en del i Kry-familjen. Det står klart efter att vårdgivaren Kry förvärvat vårdbolagen som står bakom de aktuella vårdcentralerna. Vårdcentralerna är mycket uppskattade av patienterna och kommer fortsätta att på samma sätt erbjuda högkvalitativ vård med kunnig och pålitlig vårdpersonal och stark lokal förankring.

”Att vi på Kry nu kommer kunna erbjuda fysisk vård lokalt i region Kalmar, utöver den digitala vården i Kry-appen, känns mycket bra. Det är ett naturligt steg för oss som en av Sveriges största primärvårdgivare då vi vill hjälpa så många patienter som möjligt”, säger Krys primärvårdschef Claes Ruth och fortsätter:

”Vårt utvecklingsarbete drivs av att förbättra tillgängligheten till vården och kombinera de bästa metoderna inom digital och fysisk vård. Vi ser fram emot att erbjuda det till fler patienter i Kalmar och Blekinge tillsammans med vårdpersonalen som arbetar i verksamheterna idag.”

Patienten i fokus

Kry kommer tack vare förvärvet nu finnas på plats fysiskt med 27 lokala vårdcentraler i sju regioner utöver den vård som bedrivs digitalt över hela Sverige. På Cityläkarnas och Hälsohusets vårdcentraler finns idag en mycket hög kompetens bland medarbetarna och tillsammans ska vi fortsätta utveckla verksamheterna och ta ansvar för det viktiga uppdrag vi har gentemot patienterna.

”Det känns oerhört kul att bli en del av Kry-familjen! Framtiden kräver att vi kan ta hand om våra patienter både digitalt och fysiskt och fortsätta göra det med patienten i fokus. Jag är så stolt över våra verksamheter och vår vårdpersonal som varje dag tar hand om våra patienter på bästa möjliga vis. Att nu ta nästa steg i utvecklingen tillsammans med Kry ska bli mycket spännande, säger Aria Sotoudeh, verksamhetschef och grundare av Cityläkarna.

Aria Sotoudeh blir nu regionchef i region sydöst och tar även plats i ledningsgruppen för Krys primärvård i Sverige.

FAKTA / KRYS NYA VÅRDCENTRALER

På Cityläkarnas tre vårdcentraler i Kalmar, Nybro och Oskarshamn är knappt 17 000 patienter listade och i Karlskrona är det drygt 15 500 patienter. På vårdcentralerna arbetar bland andra specialistläkare, ST-läkare, BHV-sköterskor, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioteraputer, beteendevetare, psykologer och medicinska sekreterare.

Foto: Kry

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS